Tomáš z Expedice Z101 byl propuštěn v Súdánu z vězení, tentokrát je v problémech George

18. únor 2022

Tomáši Vaňourkovi se podařilo dostat z vězení a opět se snaží posouvat Expedici Z101 ve speciálu jménem George dál Afrikou. Jak popisuje v další reportáži, súdánské trable nekončí.

Po propuštění z vězení, kde Tomáš strávil čtyři dny, se vydal směrem do Núbijské pouště, kde strávil noc. Následoval další přesun dál, během kterého se ovšem pro změnu zjistilo, že praskl řemen a speciál George je nepojízdný. A protože náhradní řemeny skončily u zlodějů v Alexandrii a Tomáš nové nekoupil, následuje proces hledání náhradního řemene – ten nakonec putuje přes mnoho prostředníků ze Spojených arabských emirátů, přes Chartúm a Merowe až do zemědělské usedlosti kdesi v oblasti severního Súdánu, kde Tomáše vzal k sobě domů jeden z místních mladíků.

„Přežije“ George technické problémy i pohon na místní naftu, která zřejmě vůbec naftou není? Tomáš se ji totiž při pochybnostech o jejím složení pokusil zapálit a ... v Súdánu nafta nejen podivně vypadá, ale ani nehoří.

Poslechněte si další reportáž z putování Expedice Z101 Afrikou po stopách pánů Hanzelky a Zikmunda, kde vše uslyšíte přímo od Tomáše Vaňourka a pár slov přidá i jeden z místních obyvatel.

Dobrodruh Tomáš Vaňourek jede ve stopách cestovatelů Hanzelky a Zikmunda

Expedice Z101

Vše o cestě Expedice Z101 najdete na rozhl.as/ExpediceZ101, všechny reportáže si můžete pustit i v podcastových aplikacích mujRozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související