Ráda fotím lidi, kteří jsou autentičtí. Takový je i prezident Pavel a jeho manželka, říká fotografka Zuzana Bönisch

Hostem na rozhlasové Pohovce Jožky Kubáníka byla fotografka Zuzana Bönisch, která je jednou z těch, kteří fotí prezidenta Petra Pavla. 

Čtěte také

Zuzana Bönisch vystudovala produkci na pražské FAMU, věnuje se aromaterapii a je také vyhledávanou fotografkou. Před jejím objektivem se vystřídaly osobnosti, jako je například Vladimír Mišík, Dagmar Pecková, Pavel Šporcl nebo Marie Rottrová. V současné době je jednou z těch, kteří se denně pohybují v bezprostřední blízkosti prezidenta Petra Pavla. K jeho focení se dostala už v době prezidentské kampaně a je za tuto příležitost velmi vděčná.

Podle vlastních slov ráda fotí autentické osobnosti. „Jde mi hlavně o to, abych dokázala nějakým způsobem do fotky dostat toho člověka a jeho podstatu. Beru jako privilegium, když mě pustí do svého světa a nechá mě v něm prostě chvíli být. A já mám asi obrovské štěstí v tom, že mě tam lidi pouštějí, “říká Zuzana Böhnisch a dodává, že právě takový, tedy autentický je podle ní i prezident Petr Pavel a jeho žena Eva.

Zuzana Bönisch se věnuje také aromaterapii. K té se dostala postupně v průběhu svého života a zaujala ji natolik, že vystudovala Institut aromaterapie v Praze. Na otázku o ideálním odpočinku a uklidnění říká: „Člověk má pět smyslů, a když se snaží vnímat jen jeden z nich, tak to vlastně nikdy nefunguje. Takže ideální stav je vůně spojená s hudbou a s nějakým libým vizuálním zážitkem. A je úplně jedno, jestli jsou to fotky, obrazy, anebo prostě jenom koukat v lese do zelených korun stromů.“

Jak to voní u Zuzany Böhnisch doma? Jaké okamžiky při focení pro Pražský hrad byly natolik silné, že zapomněla na chvíli fotit? I to se dozvíte v rozhovoru se Zuzanou Böhnisch na rozhlasové Pohovce Jožky Kubáníka.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související