Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Dny hasičů, Jízda králů Vlčnov nebo skvělé kapely a interpreti v Bystřici pod Hostýnem

Máme pro vás tipy nejen na víkend ve Zlínském kraji.

Slavnosti piva pod komínem - Pivovar Záhlinice

23. až 25. května, Záhlinice

V Záhlinicích nedaleko Hulína na Kroměřížsku si návštěvníci mohou tři dny užívat skvělé pivo i muziku. Na třídenním festivalu v pivovaru Záhlinice vystoupí Tři sestry, Traktor, Desmond, Trautenberk, Walda Gand, Alkehol, Protheus, Panoptiko a mnoho dalších kapel.

Galerijní a muzejní noc v Památníku T. Bati

24. května, Zlín 

Zájemci si mohou přijít v čase od 19 do 23 hodin užít večerní atmosféru nasvíceného interiéru této Zlínské funkcionalistické stavby. Památník Tomáše Bati bude návštěvníkům v tento čas volně přístupný, prostory si prohlédnou individuálně bez výkladu.
K příležitosti konání Galerijní a muzejní noci bude zřízena i speciální linka MHD historickým autobusem, která účastníky zaveze až k Památníku Tomáše Bati. Historické vozidlo dopraví cestující zdarma i do dalších míst a institucí, které jsou do akce zapojeny.

Muzikál (Ne)skutečný příběh

Čtěte také

24. května, Malenovice

Muzikál Miroslava Hromádky (Ne)skutečný příběh, na kterém se podílejí všechny obory ZUŠ Malenovice. Představení můžete vidět v Sokolovně Malenovice, začátek je v 17:30 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Bystřice žije! 2024

24. a 25. května, Bystřice pod Hostýnem

V zámeckém parku v Bystřici pod Hostýnem je připraven dvoudenní program se skvělou muzikou i programem pro děti. Návštěvníkům zahrají například The Backwards, Xindl X nebo kapela Jelen. Podrobný program najdete ZDE.

Dny hasičů Zlínského kraje

24. a 25. května, Kroměříž

Na kroměřížském Výstavišti budou k vidění ukázky činnosti profesionálních hasičů, stovky kusů hasičcké techniky od klasických hasičských vozů po velkokapacitní cisterny, výškové plošiny nebo vyprošťovací speciály. Připraveno je také občerstvení a hudební program. Podrobnosti najdete ZDE.

Muzejní noc v Muzeu Bojkovska

24. května, Bojkovice

Letošní ročník muzejní noci v Bojkovicích přinese rytířský turnaj v podání skupina Carpe Diem, hudbou a zpěvem bude provázet skupina Mudrlanti. Děti si mohou vyzkoušet sedlářské řemeslo v dílničce Jaroslava Psoty. Návštěvníci si budou moci prohlédnout zdarma expozice, ale také depozitáře a technické zázemí muzea. Na závěr večera se předvedou Fajráci z Uherského Brodu se svou ohnivou show. Program akce je od 17 do 21 hodin.

Repete 90

24. května, Zlín

Nostalgická Oldies Párty ve stylu devadesátých let s DJ Miss Renny a kapelou SwingShower. Koná se na Interhotelu Zlín od 19 hodin.

Chropyňské hrátky

24. až 26. května, Chropyně

Na sokolském stadionu Chropyně se můžete těšit na festival Česká hračka, skupiny Lunetic a Band, youtubera Taryho a další interprety. Připraveny budou soutěže, hry aj. Podrobný program najdete ZDE.

Burger Street Festival

24. až 26. května, Zlín

Stánky s burgery a dalšími specialitami u Nákupního centra Čepkov ve Zlíně. Vstup je zdarma, otevřeno denně od 10 do 21, v neděli do 20 hodin. 

Jízda králů Vlčnov

Čtěte také

25. až 26. května, Vlčnov

Oblíbená národopisná slavnost ve Vlčnově. Jedná se o obřadní objížďku na koních s postavou krále oblečeného v ženském obřadním kroji. Doprovází ho družina chlapců na ozdobených koních a dvě pážata, pobočníci s tasenými šavlemi. Podrobnosti najdete ZDE.

Gulášfest Těšnovice

25. května, Těšnovice (Kroměříž)

Na výletišti Žlíbek bude možnost ochutnat guláše mnoha chutí a vůní od místních i přespolních kulinářů. Vařit se začne v 8 hodin, program začíná ve 12, prodej gulášů a hlasování veřejnosti je od 13:45 do 17 hodin.

Gobelíny pro Maměnku

25. a 26. května, Rožnov pod Radhoštěm

Ve Valašském muzeu v přírodě mají návštěvníci jedinečnou příležitost spatřit gobelíny, které byly utkány v Moravské gobelínové manufaktuře a následně budou zdobit interiéry hotelu Maměnka na Pustevnách.

Zelenáčova šopa

Pivní a hudební klub ve Zlíně nabízí v následujícím období tyto akce:
* 26. května od 19 hodin … Laco Deczi + Celula New York
* 30. května  od 19 hodin … zlínsko-vsetínská kapela APOA

Kabelkový veletrh

27. května, Zlín

Ve foyer Městského divadla Zlín proběhne v ponděí 27. května od 15 do 18 hodin už 13. ročník benefiční akce Kabelkový veletrh - pomoc, co se nosí. Výtěžek z akce poputuje do Sociálně-terapeutických dílen, kde klienti s mentálním hendikepem získávají a rozvíjejí své pracovní návyky, komunikaci a motorické dovednosti. I jejich výrobky bude možné na akci zakoupit

Procházka (ilustrační foto)

Tipy na výlet

Tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete na rozhl.as/TipyNaVyletZL.

Živá hudba v Luhačovicích

téměř každý večer od 19 hodin, Kulturní a kongresové centrum Elektra v Luhačovicích (Restaurace a diskotéka)

Možnost zatančit si a pobavit se nejen pro lázeňské hosty. 

Rudolf II. ožívá

do 23. června, zámek Holešov

Rudolf II. ožívá je unikátní multimediální expozice, která odhaluje různá tajemství panovníkova života a představuje celou řadu zajímavých exponátů. Výstavou provází samotný „digitálně oživený“ Rudolf II. Výstava pomocí hologramů seznámí také se symboly panovníkova majestátu, tedy korunami, kterými byl Rudolf II. korunován, a představí také nejvýznamnější předměty jeho sbírek.

100letí nemocnice v Uherském Hradišti

do 7. července, Uherské Hradiště

V hlavní budově Slováckého muzea je k vidění výstava, která zachycuje stoletou historii Uherskohradišťské nemocnice od jejího vzniku v roce 1924, zakládání jednotlivých oddělení, stavbu pavilonů a významné osobnosti až po nemocnici v době covidu. Texty doplňují desítky dobových fotografií a historických předmětů z pozůstalosti MUDr. Karla Masaříka i přímo z nemocnice.

Výstava 100 let vysílání Československého rozhlasu na jihovýchodní Moravě

do 14. července, Uherské Hradiště

Čtěte také

Výstava ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti, která je věnována 100 let vysílání Československého rozhlasu na jihovýchodní Moravě, nabídne řadu raritní techniky, kterou si bude možné osahat i vyzkoušet, prostřednictvím reportáží, záznamů her, koncertů a dalších pořadů zavede návštěvníky do rozmanité produkce Československého rozhlasu uplynulého století. Nabídne pohled také do současnosti Českého rozhlasu a přiblíží trendy a vyhlídky do budoucnosti. Vernisáž výstavy se koná 14. března v 17 hodin.

Fenomén Fatra – výstava hraček

Čtěte také

do 28. srpna, Vsetín

V přízemí vsetínského zámku jsou vystaveny hračky vyrobené společností Fatra, včetně těch od legendární návrhářky Libuše Niklová. Součástí výstavy je i interaktivní herna pro děti a soutěž o nejlepší fotografie s hračkoami z Fatry.

SEVA – český fenomén na zámku Holešov

do 1. září 2024, Holešov

Výstava na holešovském zámku hravou, zábavnou, ale i poučnou formou představuje známou českou stavebnici SEVA. Vystaveny jsou různé modely od těch nejdrobnějších až po velké sestavy, nechybí doprovodné texty a herna pro děti.

Držte si ponožky!

do 1. září, Napajedla

V Muzeu Napajedla je k vidění nová interaktivní výstava ilustrací Galiny Miklínové, autorky známých Lichožroutů, která hravou formou nabídne průřez její tvorbou. Vernisáž výstavy za účasti autorky se uskuteční ve čtvrtek 16. května od 18 hodin ve výstavním sále muzea.

Někdo to rád sušené

do 22. září, Kroměříž

V Muzeu Kroměřížska je připravena výstava, která se věnuje sušení ovoce. Představí unikátní historické exponáty, zajímavé informace, které budou doplněny hravými interaktivitami, například modelem zmenšené tradiční sušárny ovoce. Je výsledkem dlouhodobého výzkumu historických sušáren ovoce autorů z Muzea regionu Valašsko. 

Klub Underground

do 29. září, Zlín

Ve zlínském muzeu (konkrétně v 1. podlaží budovy 14 Baťova Institutu) je od 16. května k vidění výstava Klub Underground. Nabízí pohled na alternativní hudební a kulturní scénu regionu od 60. let 20. století až do současnosti. Výstava je zaměřena převážně na rockovou scénu s alternativními žánry, která je prezentována hlavně formou fotografií, projekcí, záznamů z koncertů, rozhovorů a medailonků osobností a kapel.

Wrbnové - Konec starých časů

do 3. listopadu, Holešov

10. května bude poprvé k vidění výstava na holešovském zámku, která je věnována Wrbnům, poslednímu hraběcímu rodu na místním zámku. Přiblíží život aristokratů, kteří holešovské panství vlastnili až do doby znárodnění. 

Spustit audio

Související