Kouzlo je ve vychytávkách při přípravě a pečení, prozrazuje o tajemství výroby mařatického chleba manažerka Ivana Stuchlíková
Hostem na rozhlasové pohovce Jožky Kubáníka byla manažerka Pekárny Masařík z Uherského Hradiště Ivana Stuchlíková. Hlavním tématem bylo ‚tajemství‘, a tak se rozhovor točil převážně o tajné receptuře výtečného mařatického chleba.
Chléb patří mezi základní potraviny už více než 6000 let. Ten, který pečou v Pekařství Masařík v Uherském Hradišti - Mařaticích, je vyhlášený široko daleko. Základem je receptura, která je postavena na žitném kvasu a dědí se už 4 generace. Místní chleba je opravdu mimořádně oblíbený, vždyť se ho prodá denně až 750 kusů, v pátek dokonce až 1400 bochníků.
Jaké je tajemství receptury výtečného mařatického chleba? Prozradí to Ivana Stuchlíková? Dozvíte se v záznamu tohoto rozhovoru.
Další záznamy i pozvánky na vysílání Jožky Kubáníka najdete na https://rozhl.as/Kubanik.
Související
-
Říkali jí malá Šafránková, stejně jako ona hrála Eva Josefíková princezny i Barunku v Babičce
Eva Josefíková je rodačka z Uherského Hradiště. Nyní je celorepublikově známou hereckou tváří a za sebou má role od princezen přes lékařky po potvory.
-
„V masně jsem vždy hlasitě říkala, že jsem dcera Květy Fialové,“ vzpomíná s úsměvem Zuzana Hášová
Zuzana Hášová je dcerou herečky Květy Fialové a režiséra Pavla Háši. Profesně ve stopách svých rodičů nešla, ale umění se věnuje. Je výtvarnicí.
-
Doba je hodně free a lidé si to vykládají tak, že je dovoleno vše, říká Ladislav Špaček
Chochmes, to je jeden z krajových názvů pro úroveň, noblesu a vychování. A právě o chochmesu si Jožka Kubáník povídal s Janem Přeučilem a Ladislavem Špačkem.
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka