Kouzlo je ve vychytávkách při přípravě a pečení, prozrazuje o tajemství výroby mařatického chleba manažerka Ivana Stuchlíková

Hostem na rozhlasové pohovce Jožky Kubáníka byla manažerka Pekárny Masařík z Uherského Hradiště Ivana Stuchlíková. Hlavním tématem bylo ‚tajemství‘, a tak se rozhovor točil převážně o tajné receptuře výtečného mařatického chleba.

Chléb patří mezi základní potraviny už více než 6000 let. Ten, který pečou v Pekařství Masařík v Uherském Hradišti - Mařaticích, je vyhlášený široko daleko. Základem je receptura, která je postavena na žitném kvasu a dědí se už 4 generace. Místní chleba je opravdu mimořádně oblíbený, vždyť se ho prodá denně až 750 kusů, v pátek dokonce až 1400 bochníků.

Jaké je tajemství receptury výtečného mařatického chleba? Prozradí to Ivana Stuchlíková? Dozvíte se v záznamu tohoto rozhovoru.

Další záznamy i pozvánky na vysílání Jožky Kubáníka najdete na https://rozhl.as/Kubanik.

Spustit audio

Související