Expedice Z101 nemůže v Africe pokračovat po stopách Zikmunda a Hanzelky, volí tedy novou etapu s pracovním názvem Ostrovní Afrika

4. březen 2022

V aktuální reportáži cestovatel Tomáš Vaňourek prozrazuje, jestli se mu podařilo dostat se ze „súdánské pasti“ a kde Expedici Z101 zastihla zpráva o ozbrojeném konfliktu na Ukrajině.

„Protože se situace vstupu do jižního Súdánu a Etiopie opět zkomplikovala, George jsme nechali v garáži v Chartúmu a vytvořili jsme novou etapu, kterou nazýváme „Ostrovní Afrika“. V praxi to znamená, že teď aspoň 4 až 5 týdnů budeme sbírat další informace, postřehy a zážitky na Seychelách, Mauriciu, Rodrigueze, Komor, Reunionu a snad možná i na Magadaskaru,“ píše se aktuálně v cestovatelském deníčku Expedice Z101. Právě odtud nám tedy budou chodit další reportáže z cest Expedice Z101.

V aktuální reportáži cestovatel Tomáš Vaňourek nejen vysvětlí, proč a jak k tomu došlo, a prozradí i to, že nyní jsou už společně se svou parťačkou Lindou Piknerovou na ostrově Mahé, který je největší ze 115 ostrovů Seychel. K pobytu tady oba aktuálně hlásí: „Přáteli jsou nám gekoni a švábi, kteří mají velikost dlaně. Ale všechno je jedno, protože i tohle je součást naší cesty.“

Kde je zastihla zpráva o vpádu Ruska na Ukrajinu a jak se k tomu staví? I to se dozvíte v nabízené reportáži.

Dobrodruh Tomáš Vaňourek jede ve stopách cestovatelů Hanzelky a Zikmunda

Expedice Z101

Vše o cestě Expedice Z101 najdete na rozhl.as/ExpediceZ101, všechny reportáže si můžete pustit i v podcastových aplikacích mujRozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související