Tak se mlsalo u Baťů. Představuje to nová kuchařka podle originálních receptů Marie Baťové

Nadace Tomáše Bati ve středu představila novou kuchařku podle původních receptů Marie Baťové s názvem 99 sladkých teček Marie Baťové. Český rozhlas Zlín byl u toho.

Říká se, že za každým úspěšným mužem stojí úspěšná žena. Je možné, že toto platilo i o manželích Baťových. Jméno Tomáš Baťa zná každý, ale byl by Tomáš Baťa úspěšný, kdyby neměl svoji ženu Marii?

Je to přesně rok, co se do vily Tomáše Bati vrátily osobní, ručně psané kuchařské deníky Marie Baťové. Díky skupině nadšenců vzniká úžasná kniha, která představí tajemství kuchyně ve vile Tomáše Bati a přiblíží tak světu nejen odkaz Baťa, ale také náš region.

Čtěte také

Máte tak jedinečnou možnost ochutnat sladké tečky, kterými se těšil i Tomáš Baťa. Kniha nenabízí jen 99 sladkých teček, ale také mnoho doposud nepublikovaných informací a fotografií o partnerském životě Marie a Tomáše. Během jedinečné akce na hithitu máte možnost nejen objednat knihu, ale také například originální sušenky podle receptury Marie Baťové, vykrajovátka s motivačními hesly Baťa a mnoho dalšího.

Český rozhlas Zlín vám již před vydáním kuchařky nabídl ochutnávku několika originálních receptů podle Marie Baťové. A máte možnost si je vyzkoušet i nyní.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související