Se svým jménem se musím tvářit vesele, říká herec Jan Šťastný

Herec Jan Šťastný je zlínský rodák a na Zlín vzpomíná i v rozhovoru na rozhlasové pohovce Jožky Kubáníka. Zveme vás k příjemnému povídání.

Jeden z nejznámějších herců současnosti Jan Šťastný se narodil 9. prosince 1965 ve Zlíně a před kamerou se objevil už jako dítě. Herectví vystudoval v Praze na DAMU a po čtyřech sezónách v Národním divadle trvale zakotvil v Divadle na Vinohradech, kde ho můžete vidět dodnes.

NOMEN OMEN

Doslovný význam latinského rčení nomen omen je „jméno znamení“. Označujeme tak pojmenování osoby nebo místa, které je příznačné pro svého nositele – vystihuje nějakou jeho charakteristickou vlastnost. 

Na Zlín má podle svých slov jen pozitivní vzpomínky. „Měl jsem tu první lásky, měl jsem tu spoustu kamarádů, poprvé jsem tu ochutnal alkohol,“ směje se Honza při odpovědi na otázku, jak vzpomíná na Zlín.

V rozhovoru přiznává, že u něj platí ‚nomen omen‘. „Já jsem prostě šťastný, co s tím mám dělat?“ říká a uvádí spoustu životních zážitků, které to potvrzují.

Jak se zakřiknutý kluk ze Zlína vyrovnal s popularitou? A měl Jan Šťastný někdy smůlu? Má radu na to, jak se vyrovnat se situacemi, kdy se nám zrovna nedaří? Poslechněte si v záznamu rozhovoru.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu https://rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související