Nerad se dívám dopředu, ale občas astrologií sleduji minulost, říká astrolog a psycholog Jan Franc

Jak jde dohromady astrologie a psychologie? Na to dává zasvěcenou odpověď Jan Franc, který se věnuje oběma těmto oborům.

Na rozhlasovou pohovku Jožky Kubáníka přijal pozvání astrolog a budoucí psycholog a terapeut Jan Franc. Hlavním tématem rozhovoru byli lidé ve znamení ryb, což nejsou podle Jana France jen ti, kteří spadají pod toto sluneční znamení. „V astrologii není jen slunce, je tam celkem 10 planet nebo hodina narození,“ říká Jan Franc. Podle něj lidé ve znamení nebo ascendentu ryb milují vodu a jsou velmi soucitní a obětaví. Mohli by mít ale sklon k závislostem a nejsou příliš vhodní pro vedoucí profese.

Jan Franc je psychologem i astrologem. Jak lze tyto dva rozdílné obory propojit? „Dá se to pěkně skloubit. Astrologie rozšiřuje pohled na člověka a toho pak můžeš vidět v jiném světle,“ vysvětluje Jan Franc. Na otázku, zda se sám v životě řídí astrologií, odpovídá: „Nerad se dívám dopředu. Rád se potom dívám třeba zpětně, nebo když chci porozumět nějakým souvislostem, proč se to stalo nebo co se vlastně děje.“

Poslechněte si celý rozhovor.

Další záznamy i pozvánky na vysílání Jožky Kubáníka najdete na https://rozhl.as/Kubanik.

Spustit audio

Související