Lidí s chřipkou i respiračními nemocemi ve Zlínském kraji přibylo. Hlášeny jsou už lokální epidemie

24. leden 2020 16:19

V kraji nyní respirační onemocnění trápí 1389 lidí ze 100 tisíc, což je o 25 procent více než před týdnem. Výrazný nárůst hygienici zaznamenali u onemocnění chřipkou.

Lidí s respiračním onemocněním ve Zlínském kraji výrazně přibylo. Potvrdila to Českému rozhlasu Zlín ředitelka protiepidemického odboru zlínské krajské hygienické stanice Jana Hošková. Na sto tisíc obyvatel je nemocných zhruba 1400 lidí. To je o čtvrtinu víc než před týdnem, říká Jana Hošková.

Čtěte také

„Nejvyšší nemocnost akutními respiračními onemocněními je u dětí ve věku nula až pět let. Nemocnost je v této věkové skupině 3472 dětí na 100 tisíc dětí. Nejvýraznější nárůst je u školáků ve věkové kategorii šest až čtrnáct let. Ve Zlínském kraji jsou již hlášeny lokální epidemie, zejména ze školních zařízení,“ řekla Českému rozhlasu Zlín Jana Hošková.

Například v Uherském Hradišti dnes kvůli velké nemocnosti nešli do školy žáci Základní školy Sportovní. Pokračuje její ředitel Milan Melichárek.

„Tento týden nám hodně narůstá nemocnost žáků. Vyšplhala se až na 46 % absence. Z toho důvodu jsem se jako ředitel školy rozhodl udělit na pátek 24. ledna ředitelské volno,“ vysvětlil Melichárek.

Spustit audio

Související