Podezřelé osoby měly v Kněžpoli a dalších obcích na Uherskohradišťsku lákat děti do bílé dodávky

24. leden 2020 10:18

Dva muži, kteří hovořili špatně česky, měli podle lidoveckého starosty Petra Knota nabízet nezletilé dívce svezení. Celou věc šetří policisté.

V Kněžpoli na Uherskohradišťsku zveřejnili před několika dny varování, že se v obci pohybovala podezřelá bílá dodávka. Dva muži, kteří hovořili špatně česky, měli podle lidoveckého starosty Petra Knota nabízet nezletilé dívce svezení. Celou věc šetří policisté, potvrzuje jejich mluvčí Petr Jaroš.

My jsme v uplynulých dnech přijali podobná oznámení z Mistřic, Kněžpole či Bílovic. Všechna ta oznámení prověřujeme.
Petr Jaroš, mluvčí krajské policie

„My jsme v uplynulých dnech přijali podobná oznámení z Mistřic, Kněžpole či Bílovic. Všechna ta oznámení prověřujeme. Zjišťujeme případné svědky, jestli jsou nějaké kamerové záznamy. Hlídky ve výkonu jsou se situací v těchto obcích obeznámeny,“ uvedl Jaroš.

Policie podle něj nevede žádné statistiky podobných oznámení. „Nicméně čas od času se těmito oznámení zabýváme. V drtivé většině se jedná o nějaké nedorozumění. Případně o zcela smyšlenou situaci. Přesto všechna tato oznámení nebereme na lehkou váhu a vždy je důkladně prověříme,“ dodal pro Český rozhlas Zlín Petr Jaroš.

Spustit audio

Související