Jezírko lásky a Barrandov – tajemná místa v okolí Luhačovic spojená s příběhy lásky i nenávisti

V pořadu Záhady a tajemství Zlínského kraje se tentokrát redaktorka Markéta Macháčková a její průvodce Zdeněk Urbanovský vydali do Luhačovic za tajemnou atmosférou hned dvou míst.

Seriál Záhady a tajemství Zlínského kraje můžete poslouchat i v podcastech na mujRozhlas, Spotify, Apple iTunes nebo Seznam.

Všechny díly pořadu pak najdete také ZDE.

V Luhačovicích a v jejich okolí najdeme nejen léčivé prameny, ale i místa spojená s tajemnými příběhy. Jedním z nich je například Jezírko lásky. Jak prozrazuje Terezie Bartoníčková z Městského turistického a informačního centra města Luhačovice, váže se k tomuto místu hned několik pověstí. Tou nejzajímavější je pověst o dvou milencích prchajících před Turky, kteří se tady skryli. Na jejich ochranu z jezírka vystoupily vodní víly a mladý pár ochránily. Milenci pak do tohoto jezírka hodili truhlici s klenoty a penězi jako poděkování těmto stvořením.

Dalším dříve hojně navštěvovaným místem poblíž Luhačovic, tentokrát zatíženém stínem vraždy, je dnes již dávno zaniklá výletní restaurace a taneční vinárna s názvem Barrandov, která byla také zvána besídkou básníků. A právě toto místo bylo svědkem krutého zločinu – v roce 1947 byl zde krutě zabit vinárník Homola. To byl konec restaurace, ze které dnes zůstaly pouze ruiny.

Na obě místa se můžete vydat právě teď v reportáži redaktorky Českého rozhlasu Zlín Markéty Macháčkové a odborníka na turismus Zdeňka Urbanovského.

Spustit audio

Související