Expedice Z101 zve na ostrov Mohéli k vábení netopýrů

3. červen 2022

Slyšeli jste někdy o ostrově Mohéli? Cestovatel Tomáš Vaňourek z Expedice Z101 ho dokonce navštívil a díky jeho reportáži se tam zprostředkovaně můžete podívat i vy.

Čtěte také

Ostrovní etapa Expedice Z101, která se před více jak rokem vypravila do Afriky po stopách cestovatelů Hanzelky a Zikmunda, je opravdu dobrodružná. Protože auto expedice zůstalo „uvězněno“ v Súdánu, vypravil se Tomáš Vaňourek objevovat krásy místních ostrovů.

V další z reportáží vás proto zavede na ostrov Mohéli, který je nejmenší ze třech hlavních ostrovů Komorského svazu, který se nachází při pobřeží Afriky v Indickém oceánu. Má rozlohu 290 km² a žije zde přibližně 38 000 obyvatel. Hlavním městem ostrova je Fomboli se zhruba 15 000 obyvateli.

Jak dobrodružná je cesta na tento ostrov? A jaké to je, setkat se s obrovským chráněným netopýrem? Poslechněte si zajímavé vyprávění Tomáše Vaňourka.

Dobrodruh Tomáš Vaňourek jede ve stopách cestovatelů Hanzelky a Zikmunda

Expedice Z101

Vše o cestě Expedice Z101 najdete na rozhl.as/ExpediceZ101, všechny reportáže si můžete pustit i v podcastových aplikacích mujRozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související