V pondělí ráno bouralo osobní auto s kloubovým autobusem u Otrokovic, dva cestující byli zraněni

16. září 2019 11:29

Dnes po sedmé hodině ráno došlo na silnici v Otrokovicích ve směru na Tlumačov k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem Škoda Octavia a linkovým autobusem.

Dvaatřicetiletá řidička vozidla Škoda Octavia přejela zřejmě z důvodu nevolnosti při jízdě ve směru z Otrokovic do Tlumačova do protisměru, kde se čelně střetla s projíždějícím linkovým autobusem. Řidička vozidla, řidič autobusu a dva cestující skončili s lehkým zraněním v péči záchranářů.

Čtěte také

"Řidička osobního auta vjela do protisměru, kde se střetla s autobusem MHD. Po nehodě skončila řidička auta v péči záchranářů. Tři osoby z autobusu včetně řidiče si taktéž převzali záchranáři. V autobusu cestovalo celkem 42 osob, pro které přijel náhradní spoj," uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

„Dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému,“ uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková. 

"K vyproštění autobusu zpět na komunikaci byl použit vyprošťovací automobil dopravní společnosti, které patří havarovaný autobus. Po vytažení autobusu zpět na cestu hasiči uklidili vozovku od střepů a úlomků z vozidel. Osobní automobil skončil mimo cestu a provozu nebránil. Odtah si zajistí jeho majitel," uvedla Lucie Javoříková.Po celou dobu zásahu složek IZS byla komunikace obousměrně uzavřena.

Okolnosti dopravní nehody, její příčinu i průběh prověřují policisté z dopravního inspektorátu.

Nehoda osobního auta s autobusem u Otrokovic
Vyprošťování kloubového autobusu po nehodě u Otrokovic

autor: Tomáš Hyánek
Spustit audio

Související