Nehoda autobusu a dodávky v Otrokovicích z minulého týdne přiměla silničáře ke zvýšení bezpečnostních opatření

Lepší rozhled, zákaz předjíždění nebo reflexní podklad přechodného dopravního značení by měly eliminovat riziko v křižovatce na silnici I/55. Tou kvůli uzavírce nadjezdu v Otrokovicích projíždí i vozy MHD.

Silničáři lépe zabezpečí sjezd do Otrokovic směrem od Tlumačova. Reagují tak na dopravní nehodu autobusu městské hromadné dopravy a malého nákladního vozidla, která se v křižovatce na silnici I/55 stala v minulém týdnu. Bezpečnostní opatření podle mluvčí radnice Romany Stehlíkové konzultovali s policisty a zástupci města.

U Tlumačova se srazil autobus MHD s dodávkou. Pět lidí utrpělo zranění, včetně cestujících

Nehoda autobusu s dodávkou u Tlumačova na Zlínsku

Nehoda se stala na křižovatce silnice I/55 a silnice vedoucí do otrokovické části Bahňák. Řidič dodávky po ní zůstal zaklíněný ve vozidle, odkud jej vyprošťovali hasiči.

„První opatření uskutečnil správce silnice bezprostředně po nehodě, kdy provedl ořez zeleně v rozhledovém poli křižovatky. V dohledné době budou realizována další opatření ke zvýšení bezpečnosti v blízkosti křižovatky,“ uvedla s tím, že by se mělo jednat zejména o doplnění zákazu předjíždění, či reflexního podkladu přechodného dopravního značení.

Na provoz tam navíc podle mluvčí radnice Romany Stehlíkové budou častěji dohlížet policejní hlídky. Při středeční nehodě dodávky a autobusu z minulého týdne utrpěl řidič menšího vozidla vážná zranění. „V autobusu DSZO byla hlášena lehká zranění tří cestujících. Okolnosti dopravní nehody a míru zavinění účastníků vyšetřuje Policie ČR. Dechová zkouška na vliv alkoholu u řidiče autobusu byla negativní,“ uvedl po nehodě mluvčí dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Vojtěch Cekota.

autoři: Lukáš Veselý , Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související