U Tlumačova se srazil autobus MHD s dodávkou. Pět lidí utrpělo zranění, včetně cestujících

29. květen 2019 14:59

Nehoda se stala na křižovatce silnice I/55 a silnice vedoucí do otrokovické části Bahňák. Řidič dodávky po ní zůstal zaklíněný ve vozidle, odkud jej vyprošťovali hasiči.

U Tlumačova na Zlínsku se dnes po poledni srazil autobus městské hromadné dopravy, ve kterém cestovalo zhruba 30 lidí, s dodávkou. Pět lidí při nehodě utrpělo zranění. Nehoda se stala kolem 12:30 na křižovatce silnice I/55 a silnice vedoucí do otrokovické části Bahňák. Řidič dodávky po ní zůstal zaklíněný ve vozidle, odkud jej vyprošťovali hasiči. "Osobu jsme následně předali do péče záchranářů," uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Vyšetřování nehody autobusu s dodávkou u Tlumačova

Zdravotníci na místě podle mluvčího záchranné služby Petra Olšana ošetřili pět lidí. "Řidič dodávky utrpěl těžké zranění, jedno zranění bylo středně těžké a dvě lehčí. Zraněné jsme převezli na úrazové ambulance a urgentní příjem Baťovy nemocnice ve Zlíně," řekl Olšan. Řidič autobusu podle něj utrpěl psychický šok.

Autobus MHD po nehodě u Tlumačova

Podle mluvčího Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Vojtěcha Cekoty se nehoda týkala dvanáctimetrového autobusu Iveco Urbanway vyrobeného v roce 2017. Vozidlo jelo na lince 55. "Dodávkový automobil jedoucí od Otrokovic směrem do Tlumačova po silnici I/55 narazil do boku a zadního kola autobusu, který vyjížděl z vedlejší silnice od Štěrkoviště a odbočoval vlevo směrem do Otrokovic. Dechová zkouška na vliv alkoholu u řidiče autobusu byla negativní," uvedl Cekota.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související