Muž s mačetou vyhrožoval lidem v obci u Otrokovic na Zlínsku zabitím. Hrozí mu až dva roky vězení

19. červen 2019 13:59

Dechová zkouška u výtržníka ukázala hodnotu téměř dvě promile alkoholu. Policisté muže převezli do policejní cely a zbraň mu odebrali. Tvrdil jim, že by nikomu neublížil.

Muž s mačetou vyhrožoval lidem v obci u Otrokovic na Zlínsku, že je zabije. Na nikoho však nezaútočil. "Policisté pětapadesátiletého recidivistu, který byl při incidentu opilý, podezírají z výtržnictví. V případě odsouzení mu hrozí až dvouleté vězení," sdělila mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Oznámení o muži, který chodí s mačetou po obci a vyhrožuje, že všechny kolem zabije, přijala policie na tísňové lince v neděli večer. Na místo vzápětí vyjížděla hlídka i policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. "Policisté zjistili, co se v obci stalo, a začali pátrat po výtržníkovi. Když stanovili, o koho jde, postupovali velmi opatrně. Muž byl totiž už několikrát odsouzen za ublížení na zdraví," uvedla mluvčí.

Za pokus o loupež hrozí muži z Kroměříže deset let vězení. Napadl dva lidi

Policie (ilustrační foto)

Policisté obvinili dvacetiletého muže z Kroměříže z loupeže, v případě odsouzení mu hrozí až desetileté vězení. Soud v sobotu útočníka poslal do vazby.

Do mužova bydliště proto podle ní jako první vstoupil psovod se speciálně vycvičeným služebním psem, který s pomoci kolegů recidivistu zadržel. "Muž u sebe v tu chvíli neměl žádnou zbraň a tvrdil, že se jedná o omyl. Jeho soused ovšem policistům potvrdil, že si mačetu před chvílí uschoval u něj. Dechová zkouška u výtržníka ukázala hodnotu téměř dvě promile alkoholu," uvedla Kozumplíková.

Policisté muže převezli do policejní cely a zbraň mu odebrali. "Následující den se devětkrát trestaný recidivista ke všemu přiznal a vysvětlil, že by nikomu neublížil," doplnila mluvčí. Ve které obci se incident stal, policie neuvedla.

autor: redakce
Spustit audio

Související