Uherskohradišťská nemocnice otevřela zrekonstruovaný plicní pavilon, ve Valašském Meziříčí opět funguje pediatrie

4. říjen 2022 15:10

Ve dvou zdravotnických zařízeních Zlínského kraje se znovu otevírají některá oddělení. V Uherskohradišťské nemocnici je to plicní, ve Valašském Meziříčí dětské oddělení.

Plicní pavilon v Uherskohradišťské nemocnici

V Uherském Hradišti 4. října 2022 otevřeli nově zrekonstruovaný plicní pavilon. Jeho přestavba trvala přes dva roky a stála téměř 260 milionů korun. 

Její součástí bylo i vybudování nové fotovoltaické elektrárny. U budovy vznikl také nový vstup nebo přístavba se dvěma výtahy a evakuačním schodištěm. Zázemí v novém pavilonu najdou vedle oborů plicního lékařství i neurologie, onkologie a některá další diagnostická pracoviště.

Přestavbu pavilonu financoval Zlínský kraj, který je vlastníkem budovy. Nábytek a lékařskou technologii hradila Uherskohradišťská nemocnice z vlastních zdrojů.

Čtěte také

Přestavba plicního oddělení je po dvou nových centrálních objektech třetí velkou stavbou posledních deseti let v Uherskohradišťské nemocnici. Vedení nemocnice navíc už teď připravuje další velkou přestavbu. Dokončuje se projektová dokumentace na rekonstrukci staré interny, která by pak měla sloužit pro lůžka následné péče a lůžka ošetřovatelská, sociálně zdravotní středisko a rehabilitaci. Začít stavět by se podle ředitele nemocnice mohlo už v příštím roce. 

Dětské oddělení v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí

5. října 2022 začíná Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí opět přijímat k hospitalizaci dětské pacienty zatím s omezenou kapacitou 10 lůžek. Novorozenecké a porodní oddělení nemocnice bude i nadále fungovat bez omezení. 

Dětská pohotovostní ambulance ve valašskomeziříčské nemocnici bude od první říjnové středy k dispozici mimo ordinační doby praktických lékařů pro děti a dorost. Na ordinačních hodinách lékařské pohotovostní služby pro děti a dorost se nic nemění a funguje ve standardních provozních dobách, tedy v sobotu, neděli a ve státní svátky mezi 8. a 19. hodinou.

Čtěte také

Nemocnice ve Valašském Meziříčí uzavřela lůžkovou pediatrii na začátku září kvůli nedostatku lékařů. Rodiče tak museli s dětmi jezdit do Nového Jičína nebo do Zlína.

Dětské oddělení ve Valašském Meziříčí omezilo provoz poprvé letos v půlce srpna. Kromě nedostatku zdravotnického personálu dětského oddělení, který čerpal řádnou dovolenou, byla tehdy důvodem uzavření i rekonstrukce v prostorách novorozeneckého oddělení.

Spustit audio

Související