Noví lékaři dostanou v Uherskohradišťské nemocnici náborový příspěvek až půl milionu korun, sestry až tři sta tisíc

30. září 2022 15:00

Uherskohradišťská nemocnice chce přilákat nové lékaře a zdravotní sestry. Nabídne jim proto statisícový náborový příspěvek. 

Nemocnice v Uherském Hradišti se podobně jako jiná zdravotnická zařízení potýká s nedostatkem personálu. Aktuálně má nemocnice nedostatek zdravotníků například na oddělení ARO, urologii nebo na rentgenu.

Uherskohradišťská nemocnice se proto rozhodla lákat nové lékaře a zdravotní sestry na nemalý náborový příspěvek. U lékařů může dosáhnout až půl milionu korun, u nelékařského personálu až 300 tisíc.

Náborová kampaň začne na začátku listopadu a potrvá rok. Podle ředitele nemocnice Petra Sládka je zaměřená především na absolventy univerzit a škol se zdravotnickým zaměřením.

Na otázku, jestli tím nehrozí další nemocnice ve Zlínském kraji tím, že by jejich zaměstnanci odešli právě do Uherského Hradiště, Petr Sládek odpovídá: “Existuje memorandum, že nemocnice Zlínského kraje si nebudou přetahovat lékaře a jsme domluveni, že pokud by se tak dělo, tak tyto přesuny prostě se nebudou akceptovat. My nechceme, aby nemocnice Kroměříž trpěla tím, že my jsme udělali nějaký pobídkový systém.“

Spustit audio

Související