MHD ve všech městech ve Zlínském kraji na kartu Zetka. Plán, do kterého jako první vstupuje Uherské Hradiště

30. září 2022 13:09

Od října budou moci cestující v MHD v Uherském Hradišti využívat časové jízdenky Integrované dopravy Zlínského kraje, tedy kartu Zetka.

Krajský koordinátor veřejné dopravy se snaží zjednodušit cestování napříč celým Zlínským krajem. Proto by v budoucnu měla platit jako nosič časových jízdenek karta Zetka, kterou už znají cestující mezi městskými autobusy nebo vlaky.

Městská hromadná doprava v Uherském Hradišti se do systému začlení jako první. Od 1. října 2022 si lidé v uherskohradišťské MHD budou moci nahrát časové jízdenky právě na kartu Zetka.  

Předplatné je možné koupit buď na internetu nebo v dopravních kancelářích. Pro ty, kteří si kupují jednotlivé jízdné třeba u řidiče, se nic nemění.

Devadesátidenní jízdné stojí v Uherském Hradišti 850 korun, zlevněné (studentské, seniorské nebo žákovské) 430 korun. Dále je možné si koupit třicetidenní jízdenku, kde je základní cena 400 korun a zlevněná 200 korun.

V budoucnu by podle mluvčího krajského koordinátora veřejné dopravy Jana Malého mělo dojít k integraci MHD ve všech městech ve Zlínském kraji. V příštím roce by podle něj mohl podobný systém měl začít platit ve Vsetíně a Kroměříži, poté bude snaha o integraci dopravy ve Valašském Meziříčí a Zlín-Otrokovice.

autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související