Typický blíženec začne doktora poučovat, směje se v povídání o znamení blíženců astroložka Věra Várady

Věra Várady je astroložka, která spolupracovala s Filmovým studiem Barrandov nbo s charitativní organizací SOS dětských vesniček a cestovala po celém světě od Jeruzaléma až po Oxford. Přijala pozvání k rozhovoru na rozhlasovou pohovku Jožky Kubáníka, ve kterém byla řeč o znamení blíženců.

„Mnoho mých přátel se narodilo do znamení blíženců, jsou vzdušní, neposední, zvídaví,” říká Věra Várady, která se už čtvrt století věnuje nejenom astrologii, ale znají ji i mnozí milovníci horoskopů v časopisech a nejrůznějších přednášek, kde hovoří o samotném čtení z hvězd, ale také o symbolice kamenů a mnohému dalšímu.

Věra Várady zároveň ale na rozhlasové pohovce Jožky Kubáníka přiznala, že rozdělení lidí do dvanácti kategorií zvěrokruhu je velmi zjednodušující. „Je to stejné, jako kdyby složitou symfonii hrály jen první housle,” usmívá se. Přesto lze podle ní odhadnout, jakým profesím se blíženci nejčastěji věnují. „Spousta z nich pracuje v médiích, rádi se totiž předvádějí a chlubí tím, co umí. Mnoho slavných žen je narozených ve znamení blíženců. A jsou to ženy krásné. Ať je to topmodelka Heidi Klum, nebo legendární Marilyn Monroe,” vyjmenovává Věra Várady.

Jožku Kubáníka také zajímalo, jací jsou blíženci coby nadřízení. „Do pozice šéfů se moc nehrnou a naopak jako podřízení potřebují pocit volnosti, nesnášejí statickou práci, potřebují změnu, pohyb, zážitky.”

A jak je to se zdravotním stavem blíženců? „Typický blíženec ale začne doktora poučovat. ‘Já jsem četl…’ ‘Moje maminka mi říkala…’,” směje se astroložka při další charakteristice blíženců, kteří slaví narozeniny od 21. května do 20. června. Své postřehy ze světa znamení zvěrokruhu uzavírá Věra Várady shrnutím: „Blíženci jsou všude. Jsou totiž přátelští, otevření, a když někoho nového potkám, je to často blíženec.”

Poslechněte si charakteristiku blíženců podle Věry Várady a chválně: Sedí to i na vás nebo na lidi z vašeho okolí, kteří se v tomto znamení narodili?

Jožka Kubáník ze zákulisí rozhovoru prozrazuje:

Věru Várady znám deset let a pořád mě nepřestává fascinovat svojí neuvěřitelnou vitalitou a chutí do života. U toho tu jen tak mimochodem prohodí něco o blížencích, jindy o vodnářích a všechno říká s nadhledem a pořád a ráda se směje. Občas mi vyloží karty a já jsem vždycky zvědavý, jestli se to, co v nich vidí, splní. A ono to vychází.
Jožka Kubáník

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu https://rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související