V dětství jsem sama sebe nakreslila jako usedlou paní s brýlemi, směje se při jedné ze vzpomínek zpěvačka Leona Machálková

Ženy narozené ve znamení blíženců je údajně kreativní, přátelské, otevřené a veselé. Je taková i Leona Machálková, která se v tomto znamení narodila?

Zpěvačka Leona Machálková patří mnoho let k našim nejzářivějším pěveckým hvězdám. Zlínská rodačka v rozhovoru s Jožkou Kubáníkem ale přiznává, že si jako mladá tolik nevěřila. „V dětství jsem se nenakreslila jako vílu, nebo nějakou divu, ale jako usedlou paní s brýlemi,” směje se dnes při vzpomínce na dětská léta.

Proč se po maturitě na gymnáziu v Přerově nezačala profesionálně věnovat hudbě, když hrála divadlo, zpívala a účastnila se recitačních soutěží? „Široko daleko v rodině se nikdo nevydal na dráhu umělce, neměla jsem dostatečnou podporu, a tak jsem se rozhodla pro studium češtiny a dějepisu,” vysvětluje známá muzikálová hvězda, kterou bezprostředně po studiu na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci diváci začali obdivovat v takových titulech jako bylo West Side Story, Drákula či Jesus Christ Superstar a pod „laskavým bičem” Jiřího Suchého zakotvila i v divadle Semafor. „Začátky byly těžké, honoráře malé. Nezbývalo mi nic jiného, než být pracovitá. Je třeba si věřit a makat na sobě,” přiznává interpretka takových hitů jako je Galaxie přání, Dlouhá bílá žhnoucí kometa, Zbloudilá a dalších.

Ačkoliv Leona Machálková žije mnoho let v Praze, přiznává blízký vztah k rodné Moravě. „Celoživotně jsem Moravačka. Morava je v mém srdci naprosto zásadně,” říká a na rozhlasové pohovce také prozrazuje, že se chystá vydat desku a natočit klip ke skladbě, kterou pro ni napsal Vašo Patejdl a Václav Kopta.

Jožka Kubáník ze zákulisí rozhovoru prozrazuje:

Rozhovor s Leonou Machálkovou utekl jako nic. Ačkoliv jsme se nikdy nepotkali, během pár sekund jsme se na sebe dokázali naladit tak, jako bychom byli staří dobří známí. „To bylo příjemné,” řekli jsme pak oba skoro zároveň, když jsme rozhovor dotočili a slíbili si, že jsme se neslyšeli naposledy.
Jožka Kubáník

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu https://rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související