Cesta k titulům mužské krásy u mě začala jako u tlustého nesebevědomého kluka, říká Jiří Kmoníček

Když se řekne ‚soutěž krásy‘, mnozí si představí krásné modelky. Česko se ale může pochlubit i krásnými muži. Pozvání k rozhovoru na rozhlasovou pohovku Jožky Kubáníka přijal Jiří Kmoníček, který se stal nejenom Mužem roku v Česku, ale také nejkrásnějším chlapem Evropy 2018 a čtvrtým nejhezčím mužem světa.

Cesta do soutěží krásy začala u Jiřího Kmoníčka jako u dvanáctiletého lehce oplácaného kluka. „V tu dobu jsem si vůbec nevěřil. Byl jsem tlustej, nesebevědomej a babička pracovala v restauraci. Takže mě vykrmovala smažákem a vždycky mi přinesla i kýbl tatarky,“ vzpomíná Jiří nyní už s úsměvem a dodává, že od toho se právě začala odvíjet jeho cesta ke zmiňovaným titulům. „Pak jsem najednou chtěl hodně rychle zhubnout, a tak jsem začal posilovat. Neřešil jsem žádné techniky a všechno jsem přeháněl. Já jsem v životě vždycky strašně rád všechno přeháněl,“ prozrazuje se smíchem Jirka.

Cvičením získal výstavní postavu a s kamarády přemýšleli, k čemu to využít. Modeling pro něj prý nebyl, nepovažoval ho za chlapskou záležitost, k přihlášení se do soutěže Muž roku ho ale kamarádi a hlavně kamarádky přesvědčili. Podle Jirky samozřejmě samotná postava k úspěchu v takové soutěži nestačí. Je potřeba se také hodně učit – například chodit, tancovat nebo cizí jazyky.

Jaké to je na mezistátních soutěžích mužské krásy? Jaké povinnosti z úspěchu na takových soutěžích vyplývají? Jaká jsou pravidla správné chůze? To a mnohé další se dozvíte v záznamu rozhovoru s Jiřím Kmoníčkem.

Jožka Kubáník ze zákulisí rozhovoru prozrazuje:

S Jirkou Kmoníčkem jsem se seznámil u natáčení seriálu Temný kraj. Vzpomínám si, jak přítomné dámy nasucho polkly a vytřeštily před takovým fešákem oči. On byl ale celou dobu úplně obyčejným klukem, který si ochotně povídal s každým o čemkoliv. A stejný byl i během našeho rozhlasového rozhovoru, kde přiznal i věci, o kterých by namyšlený floutek nikdy nemluvil.
Jožka Kubáník

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu https://rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související