Tunisko je krásné, ale také plné odpadků. To jsou další z postřehů Expedice Z101

27. červen 2021

Cestovatel Tomáš Vaňourek je na svých cestách po stopách Hanzelky a Zikmunda nejen pozorovatelem proměn světa, ale i mechanikem a reportérem. Díky této třetí profesi vám můžeme nabídnout další reportáž z dobrodružství Expedice Z101.

Expedice Z101 při svých cestách tentokrát navštívila odlehlá místa Tuniska, které mají také svou osobitou krásu. Jedním z nich je například Djerbahood. Na první pohled to není nijak zajímavé místo a nebýt streetartu, tak sem turisté jen těžko zabloudí. Procházka ulicemi ale stojí za to. Díky fotografiím Tomáše Vaňourka můžeme nabídnout malou ochutnávku:

Postřehy a zážitky cestovatele Tomáše Vaňourka, který putuje po stopách Hanzelky a Zikmunda, bohužel nejsou jen pozitivní. Expedice Z101 má zatím za sebou Tuniskou etapu. Při pozorování toho, jak se změnila Afrika od dob putování Hanzelky a Zikmunda, si v Tunisku všiml bohužel také všudypřítomných odpadků.

Jak se jich Tunisané zbavují? I to zjistíte v další z reportáží Expedice Z101, která v těchto dnech Tunisko opouští a míří zpět do Evropy, kde je potřeba provést nezbytné opravy jejich speciálu George.

Vše o cestě Expedice Z101 najdete na https://rozhl.as/ExpediceZ101.

Spustit audio

Související