Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Anti-Valentýn, chovatelské trhy nebo výstava kamélií

Máme pro vás tipy nejen na víkend ve Zlínském kraji.

Bruslení - veřejná kluziště

Hanácké náměstí v Kroměříži ... do 29. února

* U Sportovní haly v Uherském Hradišti ... do konce března 2024, vstup zdarma. podrobnosti ZDE.

* Staré Město ... včetně zázemí, do konce února

* Napajedla ... do konce března, termíny bruslení veřejnosti najdete ZDE

* Zlín ... veřejné bruslení probíhá v prostorách CCM arény každoročně od září do března. Pro aktuální termíny veřejného bruslení sledujte rozpis ledu ZDE.

Anti-Valentýn

16. února, Kroměříž

Na Výstavišti Kroměříž se bude od 18 hodin konat taneční večer s hudbou 80. a 90. let. Návštěvníci budou moci vyzkoušet tanec na bruslích, fotokoutek a pro nezadané je připaveno seznamování formou speed datingu.

Chovatelské trhy

18. února od 6 do 10 hodin, Výstaviště Kroměříž

Pravidelná burza chovatelů exotického ptactva, králíků, holubů a drůbeže. Prodej chovatelských a zahradnických potřeb, krmiva, budek, přenosek, dále výpěstků, včelařských produktů a jiného. Výkup exotického ptactva a králičích kožek je zajištěn.

Film Sucho za účasti režiséra a herců

18. února, kino Napajedla

Speciální projekce nového filmu Bohdana Slámy Sucho spojená se setkáními s režisérem a herci. Začátek je v 17:30, beseda je plánována po projekci filmu.

Jarní prázdniny v planetáriu

19. až 23. února, Uherský Brod

Planetárum v Domě kultry na Mariánském náměstí v Uherském Brodě zve v době jarních prázdnin na speciální program nejen pro školáky. Začátky jsou v pondělí v 15:30, ve středu v 10 hodin, v úterý a čtvrtek v 17 hodin. Podrobnosti najdete ZDE.

Procházka (ilustrační foto)

Tipy na výlet

Tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete na rozhl.as/TipyNaVyletZL.

Kamélie v Květné zahradě v Kroměříži

do 25. února, Kroměříž

Každoroční výstava kamélií v Květné zahradě, která je přístupná ve dvou sklenících denně od 9 do 16 hodin v rámci vstupného do zahrady. K vidění jsou i další rostliny, například citrusy nebo orchideje.

Měšťánek – výstava obrazů

Čtěte také

do 25. února, Uherské Hradiště

V Galerii Slováckého muzea v Uherském Hradišti je k vidění velká retrospektivní výstava malíře Tomáše Měšťánka, který žil a tvořil v domku přímo u řeky Moravy v Uherském Hradišti Rybárnách (zemřel v lednu 2021).

Betlémy na Zvonici

do 27. února, IC Zvonice Soláň

Výstava, která připomíná 800 let tradice stavění jeslí a betlémů a jejich tvorbu. Vidět na ní můžete historické, soudobé i papírové betlémy ze soukromých sbírek.

Živá hudba v Luhačovicích

téměř každý večer od 19 hodin, Kulturní a kongresové centrum Elektra v Luhačovicích (Restaurace a diskotéka)

Možnost zatančit si a pobavit se nejen pro lázeňské hosty. 

Zábaviště pro sviště

do 3. března, Uherský Brod

V Galerii Panský dům je otevřena zábavná herna pro děti s obrázky ilustrátorky Venduly Hegerové. Je plná interaktivních her a úkolů, při kterých se děti  nejen pobaví, ale také se dozví a naučí spoustu věcí. Otevřeno je v po-pá od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin. V sobotu a v neděli od 13 do 17 hodin.

Nabízíme reportáž a fotografie ze Zábaviště v době, kdy si ho přišly vyzkoušet děti z mateřské školy na Mariánském náměstí:

Sopka les prales

do 17. března, Zlín

Interaktivní výstava celosvětově uznávané české animátorky, ilustrátorky a fotografky Elišky Podzimkové. V sálech zlínského zámku bude například možné pomocí mobilního telefonu nebo tabletu rozpohybovat její grafiky inspirované filipínskými rostlinami a živočichy z ostrova Negros, k vidění budou i obrázky z nového vydání Malého prince. Součástí výstavy bude i doprovodný program, který najdete ZDE.

Alfons Mucha – výstava šperků a umění

Čtěte také

do 28. března, Zlín

V Galerii Desítka v Obchodním domě Zlín je k vidění unikátní výstava secesního umělce Alfonse Muchy, na které návštěvníci mohou vidět více než 100 jeho děl – slavné plakáty i litografie, ale i osobní věci nebo šperky.

Perníkářství na Valašsku

do 21. dubna 2024, Zámek Kinských (Valašské Meziříčí)

Výstava, která přibližuje historii perníku a perníkářského řemesla, ale také současnost zdobeného perníku v regionu. Na výstavě se návštěvníci seznámí s přípravou perníkového těsta v minulosti a se starobylým perníkářským řemeslem, jehož připomínkou jsou vzácné dřevěné formy na tvarování perníků. Pozvánkou může být i reportáž z této výstavy:

Retrogaming

do 24. dubna, zámek Vsetín

V přízemí vsetínského zámku je připravena výstava, která návštěvníky zavede do světa počítačů a počítačových her. Představuje nejrůznější herní techniku od 80. let minulého století, a to jak československou, tak i zahraniční. Návštěvníci si ji můžou nejen prohlédnout, ale i vyzkoušet. 

Hasičské muzeum

Čtěte také

otevřeno nově od 7. ledna, Luhačovice

Na Masarykově ulici v Luhačovicích je nově otevřeno muzeum, ve kterém je k vidění rozsáhlá sbírka všeho, co souvisí s hasiči. Otevřeno je od středy do neděle od 9 do 16 hodin.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.