Řidič pod vlivem drog ujížděl na Zlínsku policii, hrozí mu až 5 let vězení

17. prosinec 2019 15:39

Zadržením řidiče pod vlivem drog, který nevlastní řidičský průkaz, skončilo několikakilometrové pronásledování auta, které v pondělí odpoledne ujíždělo před policisty z Vizovic.

Řidič pod vlivem drog a bez řidičského průkazu ujížděl v pondělí na Zlínsku policii. Při jízdě autem Alfa Romeo ve vysoké rychlosti ohrozil několik protijedoucích vozidel, která vytlačil ze silnice.

Po několika kilometrech po nárazu do auta dvaapadesátiletého řidiče, který utrpěl lehké zranění, havaroval. Policisté muže zadrželi, hrozí mu až pět let vězení.
Monika Kozumplíková, mluvčí PČR Zlín

„Po několika kilometrech po nárazu do auta dvaapadesátiletého řidiče, který utrpěl lehké zranění, havaroval. Policisté muže zadrželi, hrozí mu až pět let vězení,“ informovala zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté se řidiče pokoušeli zastavit v pondělí odpoledne u Zádveřic-Rakové na Zlínsku. Na jejich výzvy však podle mluvčí nereagoval.

Dopadení zdrogovaného řidiče, který ujížděl policii

„Proto se za ním vydalo několik policejních hlídek a snažily se ho zastavit. Při své divoké jízdě řidič nezvládl projet zatáčkou vedoucí do obce Hrobice na Zlínsku, vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem, poté havaroval a dal se na útěk,“ uvedla Kozumplíková.

Policistům se čtyřiačtyřicetiletého muže ze Vsetínska podařilo za pomoci hrozby střelnou zbraní záhy po nehodě zadržet. „Dechová zkouška u něj byla negativní, zkouška na přítomnost drog ukázala pozitivní hodnoty na amfetamin. Zda a v jakém množství řidič drogu užil, ukáže lékařské vyšetření,“ uvedla mluvčí.

Čtěte také

Řidič skončil v policejní cele. Kriminalisté ho podezírají z obecného ohrožení, za což mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až pětileté vězení. Policie žádá řidiče vozidel, kteří byli v pondělí od 13:15 do 13:25 svědky pronásledování stříbrného vozidla Alfa Romeo s převozními značkami, aby se ozvali na tísňovou linku 158.

„Auto ujíždělo od čerpací stanice ONO v Zádveřicích-Rakové směrem do Slušovic a dále na obec Hrobice. Výpovědi, kamerové záznamy nebo fotografie svědků mohou policistům pomoci v trestním řízení,“ vyzvala Kozumplíková.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související