Lupič na Zlínsku zaútočil kladivem na seniora a okradl jej. Skončil ve vazbě

13. prosinec 2019 17:32

Policisté šestadvacetiletého muže z Přerovska pro podezření z loupeže zadrželi. Za loupež mu hrozí až deset let vězení. Obviněný skončil ve vazbě.

Policisté dopadli šestadvacetiletého lupiče, který v obci na Zlínsku zaútočil kladivem na seniora a okradl ho o více než 10 tisíc korun. „Napadený muž utrpěl zranění hlavy, útočník skončil ve vazbě. Za loupež mu v případě odsouzení hrozí až deset let vězení,“ sdělila krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Lupič zaútočil na dvaašedesátiletého muže v jeho rodinném domě v pondělí po poledni. Oba se znali, senior totiž pachateli nedlouho před útokem prodal auto. I proto senior muže do domu vpustil.

Čtěte také

„Při návštěvě seniora nejprve žádal o pomoc při opravě auta. Potom seniora dvakrát udeřil přineseným kladivem do hlavy a odcizil mu částku přesahující 10 tisíc korun. Jednalo se o důchod, který seniorovi asi půl hodiny před příchodem muže přinesla poštovní doručovatelka,“ uvedla mluvčí policie.

Poté, co lupič z domu s penězi odešel, přivolal zraněný policii. „Na místo přijela i rychlá záchranná služba, která muži ošetřila tržnou ránu na hlavě a odvezla ho do nemocnice,“ doplnila Javorková.

Při kontrole působil nervózně a neklidně. Měl u sebe přes 10 tisíc korun, ke kterým uváděl, že je našel na trolejbusové zastávce ve Zlíně.
Lenka Javorková, krajská policejní mluvčí

Napadený policistům popsal útočníka i auto, ve kterém lupič odjel. Zhruba jen hodinu po incidentu tak unikajícího muže zastavila v Přerově policejní hlídka. „Při kontrole působil nervózně a neklidně. Měl u sebe přes 10 tisíc korun, ke kterým uváděl, že je našel na trolejbusové zastávce ve Zlíně,“ popsala situaci mluvčí.

Policisté šestadvacetiletého muže z Přerovska pro podezření z loupeže zadrželi a odvezli na přerovské obvodní oddělení policie, kde si ho převzali zlínští krajští kriminalisté. „Kladivo ve vozidle policisté nenašli. Později ale muž přivedl policisty na místo, kde kladivo při cestě ze Zlínska zahrabal do hlíny,“ doplnila mluvčí.

Kriminalisté nyní muže stíhají pro loupež, za kterou mu hrozí až deset let vězení. Obviněný skončil ve vazbě.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související