Zlín změnou územního plánu dal zelenou případné výstavbě nemocnice ve Zlíně-Malenovicích

12. prosinec 2019 15:17

Město vítá, že kraj chce investovat do zdravotnictví ve Zlíně. Primátor však připomněl, že město nerozhoduje o stavbě nemocnice v Malenovicích, jen ji umožňuje.

Zlínští zastupitelé ve čtvrtek schválili změnu územního plánu, jedna z částí umožní Zlínskému kraji případně postavit novou nemocnici ve Zlíně-Malenovicích. Primátor Jiří Korec (ANO) připomenul, že město se s krajem dohodlo, že nebude projektu bránit.

My jako rada jsme deklarovali krajské radě, že nebudeme házet klacky pod nohy ani jedné variantě.
Jiří Korec (ANO), primátor Zlína

Hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL) chce postavit novou nemocnici v Malenovicích. Kvůli odporu některých krajských zastupitelů se však bude zkoumat i možnost, kolik by stála rekonstrukce a dostavba nynějšího areálu zlínské nemocnice, který leží na opačné straně krajského města.

„My jako rada jsme deklarovali krajské radě, že nebudeme házet klacky pod nohy ani jedné variantě,“ uvedl Korec. Podle něj město vítá, že kraj chce investovat do zdravotnictví ve Zlíně. Připomněl však, že město nerozhoduje o stavbě nemocnice v Malenovicích, jen ji umožňuje. Bude na krajském zastupitelstvu, kde se rozhodne nemocnici stavět.

Čtěte také

V Malenovicích se dnešním rozhodnutím změnily podle vedoucího oddělení prostorového plánování zlínské radnice Ivo Tučka tři věci, zvýšení možné výšky zástavby ze čtyř na šest nadzemních podlaží, také možnost umístění objektu regionálního významu občanského vybavení, tedy to, čím by měla nová nemocnice být.

„Třetí záležitost je vymezení plochy dopravní a technické infrastruktury, která je současně vymezena jako veřejně prospěšná stavba, tedy lokalita s možným omezením vlastnických práv v těchto lokalitách,“ řekl Tuček.

Podle vedení Zlína ještě není rozhodnuto o tom, zda by město případně s krajem pozemky v Malenovicích směnilo, nebo by je kraj koupil.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související