Radnice v Napajedlích vyzvala majitele hřebčína k jednání o dalším osudu zařízení

10. březen 2023 09:49

V hřebčíně v Napajedlích skončil chov koní a jeho osud je zatím nejistý. Majitelé koní, kteří zde byli, si museli v únoru většinu z nich odvézt.

Čtěte také

Majitel hřebčína, otrokovická společnost Sygnum, se k situaci nevyjadřuje.

Hřebčín se snaží zachránit chovatelé a majitelé dostihových koní. Český svaz chovatelů plnokrevníka a majitelů dostihových koní i Jockey klub poslali dopis majiteli stájí, ve kterém nabízí zprostředkování pronájmu hřebčína. Žádnou odpověď ale zatím nedostali. 

Lidé se obracejí také na radnici v Napajedlích s dotazy, co s hřebčínem bude dál. Podle starosty Roberta Podlase z hnutí ANO město moc možností situaci změnit nemá. To vysvětloval i lidem, kteří se na osud hřebčína ptali na jednání zastupitelstva. Město totiž také společnost Sygnum oslovilo s výzvou k jednání, ani po týdnu ale odpověď neobdrželo.

Plány na výstavbu domů

Čtěte také

Vlastník hřebčína chtěl na části rozlehlých pastvin stavět bytové domy. Požádal proto v roce 2019 zastupitele města o změnu územního plánu, aby se část zemědělské půdy změnila na plochu individuálního bydlení a občanské vybavenosti.

O změně územního plánu ale zatím zastupitelé v Napajedlích nerozhodli, celý proces je teprve na začátku. Zastupitelstvo má územní plán a tedy i pozemky v okolí hřebčína řešit letos v červnu.

Spustit audio

Související