Půda, slunce, dřina a trpělivost – to je svět vinařů
Výroba vína není jen proces, ale spojuje přírodu s lidským umem. Co vše znamená být vinařem, to zjistíte v reportáži z vinařství Jančura.
Vinařství na jižní Moravě má obrovskou tradici. Vydejte se v reportáži do Kudlovic na Uherskohradišťsku, kde se nachází vinařství Leony a Šimona Jančurových, nejsevernější vinařství na Slovácku.
Jančurovi potvrzují, že vinařův rok není jako ten běžný, ale je od srpna do srpna. A než se z plodů révy vinné stane lahodné víno, je to dlouhá cesta, za kterou se skrývají desítky hodin práce ve vinohradu a potom ve sklepě.
Reportáž připravila redaktorka Českého rozhlasu Zlín Silvie Pospíšilová.
Reportáže o dalších lidech ze Zlínského kraje, pro které se tradice a řemeslo staly osudem a životní náplní, najdete na https://rozhl.as/tradicniremeslaZLkraj
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.




