Bílé víno piju jen to moravské, prozrazuje Chantal Poullain

Hostem Jožky Kubáníka na rozhlasové Pohovce byla tentokrát česko-francouzská divadelní a filmová herečka Chantal Poullain.

Narodila se v Marseille a při vyslovení jejího jména se nám vybaví Francie a šansony. Herečka s charismatickým hlasem Chantal Poullain šansony i sama píše, v roce 2016 vydala jejich album a chystá další. „Šanson je o citu a i když nerozumíte slovům, cítíte, o co jde,“ říká paní Chantal a prozrazuje, že píše vždy, když něco prožívá, i když je třeba vzteklá nebo smutná.

V rozhovoru také přiznává, že jí Francie moc chybí a má ji spojenou s vůní moře a oblíbeným nápojem zvaným „papoušek“. Své „šťastné chvilky“ prožívá i s jídlem. Je výborná kuchařka a při vaření ráda improvizuje. Jejím oblíbeným jídlem jsou ryby a mořské plody a při otázce na víno přiznává, že červené víno sice upřednostňuje francouzské, ale bílé víno pije jen moravské.

Jaký vztah má Chantal Poullain k módě nebo k humoru? A co bylo impulzem k založení Nadace Archa Chantal, která už 30 let zlepšuje prostředí dětem v nemocnicích a ordinacích? I to se dozvíte v záznamu rozhovoru na rozhlasové pohovce Jožky Kubáníka.

Chantal Poullain byla v březnu 2023 také hostem „živé“ rozhlasové Pohovky ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti:

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související