Provoz Psychiatrické nemocnice v Kroměříži není ohrožený, říká po její návštěvě ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

19. červen 2023 16:28

Ministr zdravotnictví chce více poznat provoz Psychiatrické nemocnice v Kroměříži. Nemocnici navštívil kvůli rozepřím mezi lékaři a ředitelem nemocnice, který následně rezignoval.

Čtěte také

19. června navštívil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek z TOP 09 Psychiatrickou nemocnici v Kroměříži, aby pomohl vyřešit situaci v tomto zařízení poté, co na konci května podalo výpovědi dvacet primářů a psychologů a následně rezignovalo celé vedení zařízení. Po dnešním jednání se zástupci primářů a psychologů konstatoval uklidnění situace

Řekl také, že v ekonomické oblasti nemůže odstoupivšímu řediteli Pavlu Polákovi nic vyčítat. Problémem podle něj byl řetězec nedorozumění a nepochopení mezi vedením a částí odborného personálu. Péče o pacienty kroměřížské nemocnice podle něj není ohrožená.

Zástupkyně lékařů, primářka Lucie Macharáčková, potvrdila, že aktuální kroky ministerstva ohledně dočasného vedení a vyhlášení výběrového řízení na nového ředitele vedly k uklidnění situace. Podle ní je uklidnilo také ujištění, že i nadále má v nemocnici lékař výsadní postavení při péči o akutního psychiatrického pacienta. A souhlasí i s tím, že nemocnice potřebuje kvalitního manažera, který zajistí financování provozu.

Vlastimil Válek se chce do Kroměříže vrátit a podrobně se seznámit s provozem jednotlivých oddělení a udělat si kompletní analýzu činnosti Psychiatrické nemocnice. Výběrové řízení na řádného ředitele a další členy vedení chce vyhlásit po prázdninách.

Spustit audio

Související