Protesty lékařů v Psychiatrické nemocnici v Kroměříži zabraly. Ředitel Polák končí, odeslal rezignaci

12. červen 2023 08:51

Končí ředitel Psychiatrické nemocnice v Kroměříži Pavel Polák, dnes oznámil rezignaci. Končí 30. června. Nové výběrové řízení bude vypsáno až po prázdninách

Ředitel Psychiatrické nemocnice v Kroměříži Pavel Polák odstoupil ze své funkce. S ním odstoupilo i celé vedení nemocnice. 

Je to reakce na protesty části lékařů. Hromadnou výpověď podalo dvacet lékářů včetně šesti primářů, k protestům se připojila i velká část lékařů před atestací.

Ministr zdravotnictví Vlastmil Válek z TOP 09 ředitele minulý týden vyzval k jednání s lékaři, k uklidnění výsledku to ale nevedlo.

Tisková zpráva o odstoupení Pavla Poláka a vedení nemocnice: 
http://www.pnkm.cz/soubory/20230612083026.pdf

Ministr zdravotnicví Vlastimil Válek z TOP 09 k situaci uvedl, že rezignaci ředitele Poláka vzal na vědomí a doufá, že lékaři, kteří hromadně podali výpověď, tento svůj krok vezmou zpět. Dočasným vedením nemocnice byl zatím podle Válka pověřen Roman Havlík z Fakultní nemocnice Olomouc. Výběrové řízení bude po prázdninách.

Skupina protestujících lékařů rozeslala médiím jen krátké písemné vyjádření, ve kterém uvádí, že rozhodnutí ředitele rezignovat vítá. 

Spustit audio

Související