O návštěvu zlínské zoo je rekordní zájem

Více než třicet tisíc lidí navštívilo zlínskou zoologickou zahradu od jejího otevření 12. dubna. Podle vedení zoo je zájem větší, než ve srovnatelném období předchozích let.

Zlínskou zoologickou zahradu od jejího otevření lidé hojně navštěvují a příznivci ji i nadále finančně podporují, sdělila mluvčí zahrady Romana Bujáčková. Zahrada mohla své venkovní prostory zpřístupnit veřejnosti po částečném uvolnění opatření souvisejících s pandemií koronaviru, předtím byla zavřená téměř čtyři měsíce.

Čtěte také

"Od 12. dubna k nám zavítalo přes 30.000 návštěvníků, ve srovnání se stejným obdobím uplynulých roků je zájem jednoznačně vyšší. Minulý víkend jsme dokonce vyprodali celou kapacitu on-line vstupenek. Je vidět, jak moc se lidé na návštěvu zoo těšili," uvedla Bujáčková.

Návštěva zahrady je nyní možná jen se zakoupenou on-line vstupenkou, vstupenky není možné koupit klasicky u pokladen. Zahrada vyhradila také kapacitu pro majitele karet Family a ročních vstupenek. V zahradě může být najednou maximálně 3000 lidí.

Přestože je už areál zoo veřejnosti otevřený, lidé nadále pomáhají prostřednictvím sponzorských darů, příspěvků na sbírkové konto, poukazů Mám zvíře na víkend nebo firemních nákupů vstupenek. "Za každou takovou pomoc všem našim příznivcům opravdu hluboce děkujeme. Od 1. března nám lidé věnovali přes 20 miliónů korun, více než trojnásobně tak překonali jednorázovou finanční injekci od státu. Veřejnost nás fantasticky podržela a stále nám pomáhá se pořádně nadechnout. Uděláme vše pro to, aby lidé byli u nás spokojeni, šťastni a rádi se k nám vraceli," uvedla Bujáčková. Zlínská zoo se stejně jako další zahrady v Česku dostala v pandemii koronaviru do finančních problémů kvůli nucenému uzavření a výpadku příjmů ze vstupného.

Zlínská zoologická zahrada je nejnavštěvovanějším turistickým cílem ve Zlínském kraji a druhá nejnavštěvovanější zoo v Česku. Loni do ní zavítalo 506.230 lidí, o čtvrtinu méně než v roce 2019, kdy ji navštívilo rekordních téměř 683.000 lidí.

autoři: Roman Verner , Růžena Vorlová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související