Nové předplatné Slováckého divadla v Uherském Hradišti jde na dračku, na plakátech jsou stálí návštěvníci divadla

8. prosinec 2022

Diváci se začínají vracet do divadel. Alespoň to naznačuje zájem o předplatné na příští rok. Slovácké divadlo v Uherském Hradišti ho začalo prodávat zhruba před dvěma týdny a od té doby si ho už zakoupily stovky lidí.

Slovácké divadlo letos na plakát k předplatnému umístilo tváře několika stálých návštěvníků. O předplatné k nové sezoně, která nese název ‚Rozbušit srdce‘, je po smutném koronavirovém období velký zájem.

Podle uměleckého šéfa hradišťské scény Lukáše Kopeckého sice nebude Slovácké divadlo v nové sezóně atakovat rekordní čísla, kdy mělo předplatné až 8000 diváků, za reálné považuje číslo 4000 předplatitelů, což by podle něj byl samozřejmě také velký úspěch.

Hradišťský soubor připravil na příští rok pět premiér, dvě hry už v současné době zkouší. První premiéru nového předplatného uvede Slovácké divadlo 14. ledna.

I další pořadatelé kulturních akcí ve Zlínském kraji hlásí velký zájem o akce, zejména o ty pro děti a o divadelní představení a koncerty, ve kterých hrají známí umělci. Zároveň ale shodně tvrdí, že lidé více než před pandemií otálejí s nákupem vstupenek v předprodejích, nebo se snaží ušetřit na občerstvení.

Spustit audio

Související