Městské divadlo ve Zlíně má nového ředitele, od nové sezóny ho povede Josef Morávek

23. květen 2022 14:47

Novým ředitelem Městského divadla ve Zlíně bude Josef Morávek. Od nové sezóny nahradí Petra Michálka, který se stal rektorem brněnské JAMU. Výběr odborné komise potvrdila 23. května 2022 městská rada. Náměstek primátora Pavel Stojar z hnutí STAN uvedl, že nový ředitel přesvědčil svými zkušenostmi i vazbami na Zlín.

Původní profesí divadelní režisér se v posledních letech věnoval především podnikání, v minulosti působil i jako umělecký šéf zlínského divadla.

"Po odchodu z Městského divadla Zlín jsem kontakt s divadlem ani se Zlínem neztratil. S radostí vnímám, jak dnes divadlo oslovuje a propojuje různé komunity - ale také vím, jaké skupiny obyvatel i uživatelů Zlína ještě na propojení čekají. Pokud bych měl charakterizovat současnou pracovní atmosféru ve zlínském divadle, je to laskavá náročnost. Rád bych se na udržení této energie a rozvoji divadla podílel," uvedl Morávek.

Závěrečného kola výběrového řízení se zúčastnili čtyři uchazeči. Výběrová komise doporučila Josefa Morávka a toho také následně jmenovala rada města. Do divadla Morávek nastoupí od 1. července.

Josef Morávek, ředitel Městského divadla Zlín (od 2022)

Josef Morávek

Josef Morávek se narodil 20. prosince 1959. Je absolventem oboru činoherní režie na brněnské JAMU. Jako režisér působil od poloviny osmdesátých let v řadě českých divadel. Od roku 1991 do roku 1995 byl uměleckým šéfem Městského divadla Zlín. Byl také ředitelem Zlínské vyšší odborné školy umění a je spoluzakladatelem a manažerem portálu www.divadlo.cz.

 

Spustit audio

Související