JAMU je priorita, se zlínským divadlem budu ale ještě spolupracovat, říká nově zvolený rektor Petr Michálek

13. prosinec 2021

Petr Michálek skončí na postu ředitele Městského divadla Zlín. Od února bude novým rektorem Janáčkovy akademie múzických umění v Brně (JAMU).

Čtěte také

Čtyřiačtyřicetiletý Petr Michálek vystudoval na JAMU divadelní dramaturgii. Věnoval se také herectví a režii. Letos se přihlásil do konkuzu na rektora této školy, a tím byl 9. prosince 2021 Akademickým senátem školy zvolen. Do funkce by měl nastoupit příští rok v únoru "Impulzem pro přihlášení se o kandidaturu na rektora JAMU bylo volání zevnitř školy. Ta škola mi mnoho dala a mám jí co vracet," uvedl Michálek.

Petr Michálek je od roku 2010 ředitelem Městského divadla Zlín, které kvůli novému působišti bude muset opustit. O termínu svého odchodu ze zlínského divadla už jednal s vedením města Zlína. "Pro mne je zásadní především kontinuita, protože zlínské divadlo miluji," uvedl už dříve Michálek. V projevu kandidáta při volbě rektora řekl, že JAMU je priorita, nejpozději do konce divadelní sezony by však chtěl kvůli kontinuitě nějakým způsobem ve zlínském divadle fungovat.

Michálek je také zastupitelem města Zlína za STAN, kterým chce být i nadále. Loni také kandidoval v senátních volbách na Zlínsku, skončil na třetím místě a do druhého kola volby nepostoupil.

O konkrétních plánech a termínech týkajících se zlínského divadla i dalšího působení na postu zastupitele jsme hovořili přímo s Petrem Michálkem. V rozhovoru znovu potvrdil, že od 1. února nastupuje do funkce rektora JAMU, nicméně kvůli závazkům vůči zlínskému divadlu bude s dalšími lidmi z úzkého vedení divadla dále spolupracovat, a to zejména při přípravě volby nového ředitele. Tomu pak na konci sezóny předá ředitelské křeslo.

Celý rozhovor nabízíme v záznamu.

Spustit audio

Související