Milena Steinmasslová přiznává, že herečkou původně být nechtěla, zvažovala spíše učitelství nebo medicínu

Hostem na rozhlasové pohovce Jožky Kubáníka byla herečka Milena Steinmasslová. Televizní diváci ji v současnosti vídávají v seriálu Ulice, její herecká kariéra ale začala už v roce 1970 oblíbeným filmem Už zase skáču přes kaluže. 

Milena Steinmasslová začínala u filmu už v dětském věku. Kolem třináctého roku života byla u natáčení svého prvního filmu – známého snímku režiséra Karla Kachyni Už zase skáču přes kaluže. A právě události po této životní premiéře, co se natáčení týče, pro ni znamenaly poměrně důležitý moment v pozdějším kariérním vývoji.

„Svým způsobem to byla určitě křižovatka, protože do té doby jsem měla úplně jiné sny a představy o životě,” přiznává 68letá herečka a dodává: „Ale nemyslím si, že to byl úplně ten film. Já jsem byla poměrně dost sebevědomý prcek a některé věci jsem neprožívala tak patřičně, jak bych měla. Ale byla tam vedle mě taky jedna mladá dívka, která chodila do lidušky na Žižkov a tam mě to začalo bavit.”

Podle svých slov herectví nikdy nebyl tak úplně její sen. Vždy chtěla mít „nepravidelnou práci a práci s lidmi”, což se jí sice splnilo, ale původně zvažovala spíše učitelství či medicínu. „Kariérní sny jsem neměla a nemám, ale pár snů ano a musím říct, že ty se moc neplní,” povzdechla si v rozhovoru s Jožkou Kubáníkem.

Zároveň ale dodává, že je se svou prací spokojená. Velkou radost jí aktuálně dělá třeba nový, velmi dobře hodnocený film Němá tajemství, ve kterém hraje jednu z hlavních postav. „Zjistila jsem, že se na ten film dívám a nevnímám se, abych se hodnotila. Dívám se na příběh a dívám se na paní, která tam v tom příběhu je,” pochválila se Steinmasslová za svůj výkon.

Za co ještě se umí pochválit? Jak vzpomíná na Miloše Nedbala jako na profesora? Jaký je její vztah k rozhlasu? Kdy se styděla za vedení Národního divadla? Které kolegyně jí nejvíce pomohly v hereckých začátcích? A jaké filmy pro ni byly darem? Poslechněte si rozhovor s Milenou Steinmasslovou v pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související