Kvalitní poslech bez šumu a na více místech. Český rozhlas Zlín můžete nově poslouchat digitálně

16. leden 2020

Také Český rozhlas Zlín se nově přiřadil do nového moderního standardu vysílání. Od středy se rozšířila nabídka digitálních rozhlasových multiplexů ČRo DAB+.

Digitální vysílání Českého rozhlasu v multiplexu ČRo DAB+ doznalo změn, které ve výsledku znamenají, že digitální vysílání je dostupné již více jak 80 % obyvatel. Také ve Zlínském kraji, kde již digitálně můžete naladit vysílání Českého rozhlasu Zlín.

K poslechu přes digitální standard DAB+ je potřeba mít přijímač, který tento formát podporuje. Koupě DAB+ přijímače není žádná věda. Digitální rádia můžete sehnat v obchodech s domácí elektronikou. Pokud nebudete s jejich nabídkou spokojeni, můžete se poohlédnout po internetových obchodech.

Digitální vysílání DAB+ je jednou z priorit Českého rozhlasu, a tak je po zlepšení pokrytí z minulého roku dalším logickým krokem rozšíření programové nabídky a zařazení dalších regionálních stanic.
René Zavoral, generální ředitel Českého rozhlasu

„Digitální vysílání DAB+ je jednou z priorit Českého rozhlasu, a tak je po zlepšení pokrytí z minulého roku dalším logickým krokem rozšíření programové nabídky a zařazení dalších regionálních stanic,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Digitální příjem má pro posluchače řadu výhod. Nešumí, nabízí více stanic a regionálních programů, zobrazuje více informací o vysílání (název písničky, pořadu apod.), některé přijímače i zobrazují obrázky ze studia, fotky moderátorů nebo obaly alb i bez připojení k internetu. Naladíte i stávající analogové vysílání. Vše, co potřebujete o novém digitálním vysílání vědět, naleznete zde.

Věříme, že si nás díky digitálnímu vysílání najde více posluchačů, například těch, kteří dosud měli s naladěním naší stanice problémy nebo měli nekvalitní signál, takovým příkladem je sever Zlínského kraje.
Markéta Janíková, vedoucí programu Českého rozhlasu Zlín

„Jsme rádi, že se pro posluchače v našem kraji rozšířila nabídka, jak si vysílání Českého rozhlasu Zlín naladit. Navíc ve vyšší zvukové kvalitě. Věříme, že si nás díky digitálnímu vysílání najde více posluchačů, například těch, kteří dosud měli s naladěním naší stanice problémy nebo měli nekvalitní signál, takovým příkladem je sever Zlínského kraje,“ vysvětluje vedoucí programu Českého rozhlasu Zlín Markéta Janíková.

Navíc se zatím nemusíte obávat, že byste o své stávající analogové vysílání přišli, protože dosud neexistuje žádný stanovený termín vypnutí VKV pásma.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související