Kunovice jsou po třinácti měsících opět průjezdné

8. srpen 2022 09:55

Silničáři dokončili opravu průtahu Kunovic na Uherskohradišťsku.

Po třinácti měsících omezení se řidiči konečně dočkali. Kunovice na Uherskohradišťsku jsou od 8. sprna 2022 opět průjezdné bez omezení. Silničáři tam dokončili opravu průtahu městem.

Čtěte také

Práce tady trvaly déle než rok a komplikovaly život nejen řidičům, ale také obyvatelům Kunovic i přilehlých obcí. Nejhorší to bylo na podzim, kdy objízdná trasa vedla přes místní části Uherského Hradiště Míkovice a Vésky. Navíc se křížila s hlavním tahem z Brna na Slovensko a několik týdnů tam musely řídit provoz semafory. Tvořily se tu dlouhé kolony, auta stála přes celé Míkovice i Vésky a výjimkou nebyla ani hodinová zdržení.

Důvody a rozsah oprav

Havním důvodem opravy této stěžejní komunikace byla dlouhodobě špatná bezpečnost. Zejména v pracovních dnech tam řidiče i místní obyvatele trápily dlouhé kolony. Navíc šlo o úsek s častými nehodami.

Čtěte také

Práce se týkaly úseku dlouhého 1200 metrů a zahrnovaly především opravu hlavní křižovatky. Na třídě Vítězství ve směru na Uherské Hradiště navíc silničáři vybudovali nový jízdní pruh a prodloužili odbočovací pruh na obchvat. Součástí stavby bylo také rozšíření chodníků a cyklostezek, v ulici na Rynku dělníci upravili šířku silnice a podél ní udělali parkovací místa. Došlo také k úpravě křižovatky na Hluk a Míkovic, kde se změnila přednost – hlavní silnice nově vede ve směru na Hluk.

Práce stály 140 milionů korun.

Aktuální uzavírky a dopravní omezení ve Zlínském kraji nabízíme v přehledu na rozhl.as/dopravaZL.

autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související