Kunovice čeká dopravní peklo, uzavírá se hlavní tah na Uherské Hradiště

19. červenec 2021 10:06
Zprávy ze Zlínska

Řidiči projíždějící přes Kunovice musí počítat na zdržením. Silničáři totiž 20. července uzavřeli část silnice do Uherského Hradiště, kterou denně projede 25 tisíc aut.

Oprava 1200 m dlouhého úseku silnice I/55 mezi Kunovicemi a Uherským Hradištěm za 140 milionů korun má do budoucna podle starosty Kunovic Pavla Vardana z hnutí ANO výrazně odlehčit dopravě ve městě. Na rozšířené silnici totiž přibude jeden jízdní pruh ve směru na Uherské Hradiště a také se prodlouží odbočovací pruh na obchvat.

„Cílem je zvýšení bezpečnosti pro všechny účastníky provo­zu, včetně pěších a cyklistů a posílení kapacity silničního průtahu. Ta je na silnici I/55 dlouhodobě nevyhovující. Zejména v pracovních dnech v Kunovicích trápí řidiče časté komplikace a dlouhé kolony. Navíc jde o úsek častých nehod. V délce jednoho kilo­metru zde ročně dochází ke zhruba 20 nehodám. S ohledem na celkový význam silnice I/55 je třeba tyto pro­blémy co nejdříve vyřešit, aby byla zajištěna funkčnost dopravní obsluhy, než bude doprava svedena na dálnici D55. Součástí stavby je také rozšíření chodníků a cyklostezek,“ přiblížil ředitel Správy Zlín ŘSD ČR Karel Chudárek.

Uzavírka je plánována od 20. července do konce listopadu 2021. Jde o celkovou uzavírku, objízdná trasa vede přes Míkovice, kde dopravu řídí semafor. Celá rekonstrukce by měla skončit nejpozději v polovině příštího roku

Podrobná dopravně-bezpečnostní opatření najdete i na speciální webové stránce https://www.prutahkunovice.cz/.

Kolona na objížďce při příjezdu do Míkovic od Kunovic, první den uzavírky silnice mezi Kunovicemi a Uherským Hradištěm
autoři: Michal Sladký , Růžena Vorlová | zdroj: ŘSD ČR
Spustit audio

Související