Kotoul udělám, až porazíme Kometu. Libor Kašík věří v lepší časy ve Zlíně

18. leden 2019

Po návratu do Zlína chce Libor Kašík znovu přesvědčit o svých kvalitách.

Nevyšlo mu angažmá v ruském Chabarovsku, fanoušky zlínských Beranů nepotěšil ani tím, že si pro návrat do Česka vybral brněnskou Kometu. Libor Kašík ale věří, že po návratu do Zlína diváky znovu přesvědčí o svých kvalitách.

Hokejová bomba. Kašík se vrací do Zlína, Sedláček odchází do Sparty

Libor Kašík ještě v době, kdy působil ve Zlíně.

Kluby dnes oznámily změny na brankářských postech.

A v rozhovoru v pořadu Rendez vouz uvedl, že určitě udělá i svůj pověstný kotoul. „Až porazíme Kometu, ho udělám rád,“ říká hokejový brankář, který má nyní ve Zlíně smlouvu do roku 2021.

„Je to dostatečný čas, abych ukázal svoje kvality. Je důležité bojovat zápas od zápasu, budoucnost neřeším,“ říká Libor Kašík. Podle něj jsou pro Zlín nyní důležité tři nejbližší zápasy, na postup do předkola play off ztrácí tým tři body.

Kašíkovi nevyšlo angažmá v ruském Chabarovsku. „Měl jsem dobře natrénováno, dařilo se mi i v přípravě. Pak se něco zlomilo, těžko se chytá, když necítíte důvěru,“ vysvětloval Libor Kašík. Ruské anabáze ale nelituje. „Chabarovsk je krásné město a aspoň jsem se naučil trochu rusky. Snažím se brát všechno pozitivně,“ dodává.

Neúspěšné bylo i jeho působení v Kometě, stále místo v brance nezískal. „Nechytal jsem, jak jsem si představoval, nebyl jsem tak platný,“ říkal Libor Kašík. A návrat do Zlína byl v té chvíli pro něj ideální řešení.

V brance vystřídal Jakuba Sedláčka, který v sezoně patřil mezi opory týmu. „Rozhodlo, že Jakub neměl dlouhodobou smlouvu a měl asi i jiné plány. Je to teď na mě, abych lidi přesvědčil, tlak si nepřipouštím,“ dodal Libor Kašík.

Spustit audio

Související