Když se žert stane realitou. Libor Kašík naštval Zlín, podepsal smlouvu s Kometou

Hokejový brankář Libor Kašík nejspíš vytvořil vzdálenostní rekord na trati mezi Zlínem a Brnem.

Mezi oběma moravskými městy to totiž vzal přes ruský Chabarovsk a vzdušnou čarou zdolal přes patnáct tisíc kilometrů.

Na konci minulé sezony se zlínský odchovanec rozloučil s mateřským klubem a chtěl si vyzkoušet prestižní KHL. V ní ale odchytal jen osm utkání a vrací se do české extraligy. Jenže už ne do Zlína, ale do Brna.

Chceme postoupit do vyřazovacích bojů, říká Martin Hosták. Začátek sezóny zlínských Beranům kazí zranění Okála

Nové dresy zlínských hokejistů

Nejvyšší ambice úplně nemáme, chceme ale postoupit do vyřazovacích bojů, říká generální manažer Martin Hosták.  

„Ozvalo se pár klubů. A když jsem se doslechl o Kometě Brno, tak to byla naprosto jasná volba. Kometa je velmi silné mužstvo v české extralize, dvakrát vyhráli. A taková nabídka se prostě neodmítá,“ řekl Kašík.

Ten připustil, že jednal i s mateřským Zlínem, ze kterého po úspěšných sezonách na jaře do Chabarovsku přestupoval.

„Zlín patřil k těm klubům, se kterými jsem byl v kontaktu. Tam to ale bylo trošičku složitější, skvěle tam chytá Kuba Sedláček. Kometa Brno přišla s nabídkou a ta se nemůže odmítnout,“ dodal Kašík.

Ten ví, že naštval zlínské fanoušky. „Já to chápu, jsou to zarytí fanoušci Zlína a já jsem taky kluk ze Zlína a Zlín miluju jako město. Ale hokej miluju mnohem víc a myslím si, že to rozhodnutí, které jsem udělal, bylo úplně nejlepší pro mě,“ řekl Kašík

Mezi hokejovými fanoušky na internetu koluje video z roku 2014, kdy Kašík se Zlínem vyhrál mistrovský titul. Ve finále tehdy Berani zdolali právě Kometu a jejich brankář v rozhovoru těsně po sezoně vtipkoval, že pro další ročník už podepsal s rivalem smlouvu. Teď se z tohoto žertu stala realita.

autor: dan
Spustit audio

Související