Chceme postoupit do vyřazovacích bojů, říká Martin Hosták. Začátek sezóny zlínských Beranům kazí zranění Okála

12. září 2018

Nejvyšší ambice úplně nemáme, chceme ale postoupit do vyřazovacích bojů, říká generální manažer Martin Hosták.  

Sezónu zahájí Berani zápasem s Třincem. „Je to velmi atraktivní zápas. Věřím, že přijde hodně fanoušků,“ říká Hosták v rozhovoru v pořadu Rendez – vouz.

Hosták je rád, že v pátek extraliga konečně začíná. „Jaro bylo dlouhé, jednání o sponzorech a stadionu se vleklo,“ říká.

Je nejstarší v extralize. Podívejte se, jak by mohl vypadat zimní stadion ve Zlíně

Studie rekonstrukce zimního stadionu ve Zlíně

Přes šedesát let starý stadion ve Zlíně je nejstarší ze všech hal v extralize a jedním z posledních, které nevlastní město.

S přípravou je spokojený, hokejisté vyhráli sedm z osmi zápasů. „Jedině, co mrzí, je zranění Zdeňka Okála. Jinak si myslím, že kádr se podařilo vhodně doplnit,“ říká Hosták. Zdeněk Okál je po operaci a klub ještě na poslední chvíli za něj hledá náhradu. „Není to ale tak těsně před začátkem sezóny jednoduché,“ vysvětluje Martin Hosták.

Příprava ukázala, že Berani umí střílet góly. „To byl náš problém v minulé sezóně,“ dodává Hosták.

Berani připravují i změny na stadionu. „Kostka zatím na začátek nebude, stále neskončilo výběrové řízení. Zlepšili jsme ale zázemí,“ říká Martin Hosták.

Mění se i systém cen vstupného. Klub bude rozlišovat atraktivní a méně atraktivní soupeře. „Vybrali jsme pět zápasů, kde bude vstupné mírně dražší,“ říká Hosták.

Klub se chystá i na oslavy devadesátého výročí v příštím roce. Vybuduje síň slávy „Plánujeme i výroční utkání,“ dodává Martin Hosták.

Výrazně se posunula i možnost kompletní rekonstrukce zimního stadionu, který patří mezi nejstarší v extralize.

Martin Hosták

Změny v klubu:

Přišli: Jakub Sedláček (brankář; HC Slovan Bratislava/KHL), Jakub Herman (útočník; HC Olomouc), Edgars Kulda (útočník; Dinamo Riga/KHL), Michal Poletín (útočník; Piráti Chomutov), Jakub Šlahař (útočník; HC Zubr Přerov), Nicolas Werbik (útočník; Des Moines Buccaneers/USHL).

Odešli: Libor Kašík (brankář; Amur Chabarovsk/KHL), Oldřich Horák (obránce; Bordeaux Boxers/Fr.), Martin Padrnos (obránce; HC Zubr Přerov), Roberts Bukarts (útočník; HC Oceláři Třinec), Radoslav Illo (útočník; bez angažmá), Pavel Klhůfek (útočník; Piráti Chomutov), David Šťastný (útočník; BK Mladá Boleslav), Ondřej Veselý (útočník; konec kariéry).

 

Spustit audio

Související