Zlínští Berani udrželi dva klíčové hráče. Generální sponzor je nejistý, Aukro neuplatilo opci

29. leden 2018

Vedení zlínského hokejové klubu se dohodlo na smlouvách Ralfsem Freibergsem a Antonínem Honejskem. A dál vyjednává se sponzory.

Lotyšský hokejista Ralfs Freibergs prodloužil smlouvu ve Zlíně o dva roky. Nejproduktivnější obránce zaznamenal letos už dvaadvacet kanadských bodů.

Zlín dnes také uplatnil opci na útočníka Antonína Honejska. Smlouvu mu vedení klubu prodloužilo o rok. Honejsek o změně dresu ani neuvažoval.

O změně neuvažovali

"Těší mě, jak na tom jsme v tabulce. Před sezonou nikdo nevěděl, co bude na druhý den. Teď všechno funguje a doufáme, že si zahrajeme play off. Osobně jsem si v průběhu sezony říkal, že by snad o mě mohl být ve Zlíně další zájem, což je pro mě priorita. Nabídky odjinud jsem neřešil," uvedl Honejsek.

Lotyšský hokejový obránce Ralfs Freibergs prodloužil o dva roky smlouvu ve Zlíně a bude hráčem Beranů do konce dubna 2020. Klub také uplatnil opci na útočníka Antonína Honejska, který je druhým nejlepším hráčem v týmové produktivitě a v pořadí střelců.

Řeší se opory i sponzoři

"Měli jsme zájem s Freibergsem pokračovat ve spolupráci. Jsme rádi, že jsme to dotáhli do úspěšného konce ještě před koncem dlouhodobé části extraligy. Honejsek patří k našim klíčovým hráčům v ofenzivě," uvedl na dnešní tiskové konferenci generální manažer devátého celku extraligy Martin Hosták.

Jednat ještě bude o nových smlouvách s brankářem Liborem Kašíkem a lotyšským útočníkem Robertsem Bukartsem. A vyřešit bude třeba i otázku generálního sponzora. "Aukro neuplatnilo opci, ale ještě jednáme," uvedl Hosták. "Co se týče Kašíka a Bukartse, tak jsme si vědomi toho, že bude velmi těžké je udržet," doplnil.

autor: pes

Související