Karel Gott uměl i křičet. Když byl ale opravdu naštvaný, mluvil potichu a naléhavě, prozrazuje jeho tajemník Jan Adam

Host pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka Jan Adam byl přes 30 let blízkým spolupracovníkem Karla Gotta a od roku 2010 do roku 2016 dokonce jeho tajemníkem. Spolu s ním tedy můžete využít netradiční možnost na pěveckou hvězdu zavzpomínat.

Jan Adam je právník, hudební editor, dramaturg, producent, a také dlouholetý spolupracovník Karla Gotta. S nadsázkou říká, že má dvě Karlovy univerzity. Na té první vystudoval právnickou fakultu, ta druhá je univerzita Karla Gotta.

S Mistrem spolupracoval od roku 1983 a za více než 30 let ho poznal v osobní rovině jako málokdo. Co tedy na něj v rozhovoru prozradil a na jaké zážitky s ním zavzpomínal?

Stěžejní byla pro Jana Adama návštěva koncertu Karla Gotta v roce 1975. To mu bylo teprve 11 let, ale už tehdy se rozhodl, že s tímto mužem bude v životě spolupracovat. V době studií na právech ho pak pozval na pořad s názvem Karel Gott, jak ho neznáte a … on skutečně na studentskou poslechovou diskotéku přišel. V závěru pak řekl: „Tak Honzo, v tom budeme pokračovat.“

A spolupráce opravdu pokračovala. Jan Adam například dělal PR manažera jeho prvního koncertu v Carnegie Hall v USA, postupně se pak stal i jeho tajemníkem. Proč právě on? „Karel například vždycky říkal, že mám fenomenální hudební paměť. Říkal, že já něco slyším a za pět let si na tu melodii vzpomenu. On totiž nazpíval bezmála 3000 písní ve 13 světových jazycích a samozřejmě si je všechny nemohl pamatovat. A tak jsem mu některé připomínal. A teď si představte situaci, kdy já s mým 'hluchem' zpívám zlatému hlasu,“ říká se smíchem Jan Adam.

Byl Karel Gott vlídný nebo přísný? “On byl vzteklý a křičel, jen když si sám sobě způsobil nějaký problém, protože jeho základní životní chybou bylo to, že neuměl říkat ne a dostával tím sám sebe i své spolupracovníky do problémů a stresu,“ odpovídá na tuto otázku Jan Adam a dodává: „Když byl opravdu hodně naštvaný, tak mluvil potichu a naléhavě. To jsem věděl, že se něco děje.“

Co vše musí dělat tajemník Karla Gotta? Jaký měl pan Gott vztah s bulvárem? A kterou svou píseň měl nejraději? To vše a mnohem víc se dozvíte v rozhovoru s Janem Adamem.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související