Filmový vlak vyjíždí ze Zlína. Nabízí pohádky i vzdělávací program

Kinematovlak zlínského filmového festivalu pro děti a mládež zahájil pouť po republice.

Kinematovlak zlínského filmového festivalu pro děti a mládež zahájil pouť po republice.

Jeho první letošní projekce se uskutečnila dnes na zlínském nádraží v pondělí, o den později vlak vyjede do dalších měst.

Trasa povede přes Hodonín, Břeclav, Znojmo, Svitavy, Náchod a Hradec Králové, poté vlak zamíří do Trutnova, Nymburku, Poděbrad, Turnova, Liberce a putování zakončí v Mladé Boleslavi.

Anna Geislerová, Andrea Morricone i Rickon Stark ze Hry o trůny. Zlínský dětský festival nabídne slavná jména

03533320.jpeg

Hvězdou filmového festivalu dětských filmů ve Zlíně bude podle organizátorů přehlídky Andrea Morricone, hudební skladatel a dirigent, syn slavného skladatele Ennio Morriconeho.

"Do následující stanice odjíždí vlak vždy po ukončení poslední projekce. Dopolední 30minutové bloky začínají v 09:00 a jsou určeny pro školy a školky. Děti se mohou těšit na pásma složená ze známých pohádek. Odpoledne patří veřejnosti a program je složen z pohádek o delší stopáži. Pro všechny je vstup zdarma," řekla mluvčí festivalu Kateřina Martykánová.

Vedle kinosálu je součástí vlaku i herna a vagon se vzdělávacím programem o historii železnice a měst, kterými vlak projíždí.

Zlínský festival se letos koná 58. rokem, uskuteční se od 25. května do 2. června. Nabídne tři stovky filmů z 55 zemí. Letošním hlavním tématem je československý film pro děti a mládež u příležitosti 100 let české státnosti a 120 let československé kinematografie.

Filmový vlak vyjíždí ze Zlína

Související