Expedice Z101 se vrací do České republiky, na cesty po stopách Hanzelky a Zikmunda znovu vyrazí po prázdninách

4. červenec 2022

Současná doba se pro cestu Afrikou zdá ještě složitější, než za časů Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda. Přesvědčuje se o tom i Expedice Z101, která se aktuálně vrací do Česka, aby se na cesty mohla znovu vypravit na podzim letošního roku.

Čtěte také

Hlavním posláním Expedice Z101 je následování a rozšiřování první cesty Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda. Tomáš Vaňourek a Linda Piknerová se neustále přesvědčují, že to v dnešní době, tedy o tři čtvrtě století později, není nic snadného. V dnešní reportáži se proto dozvíme, jak se hodlá Expedice vyrovnat s dalšími výzvami a překážkami, aby mohla pokračovat dál.

A přidáváme i pohled a vzkaz od obou cestovatelů:

Za rok a čtvrt na cestě se toho stalo tolik, že se rekapituluje jen těžko. Faktem je, že Afrika ukázala, že není možné se na ni zcela připravit a že umí překvapit doslova pokaždé, a to navzdory tomu, že překvapení čekáte. Máme za sebou Tunisko, Egypt, Súdán, Seychely, Mauricius, Rodrigues, Réunion, Mayotte a Komory, mnoho tisíc kilometrů pouští, troje zatčení, Tomáš získal certifikát rescue diver a jediné, co ví s jistotou je fakt, že jeho putování Afrikou je teprve na začátku.
V létě Tomáše čekají přípravy, které budeme postupně i posluchačům Českého rozhlasu Zlín odhalovat, ale můžeme slíbit, že expedice má v plánu zamířit nejen pod vodu, ale také do vzduchu a tím cestu a práci pánů Hanzelky a Zikmunda zase o trochu rozšířit.
Děkujeme za přízeň, kterou nám všichni posluchači ten více jak rok věnovali.

Linda a Tomáš

Linda a Tomáš tedy slibují, že jejich cesty rozhodně nekončí a ve vysílání Českého rozhlasu Zlín budete moci od podzimu opět sledovat jejich další putování.

Během prázdnin se tak v reportážích vrátíme k tomu nejzajímavějšímu z víc jak ročního dobrodružství Expedice Z101 po Africe a přidáme i aktuální informace o přípravách na další cestu nebo zajímavosti, které se do vysílání zatím nevešly. A určitě také přidáme nové cestovatelské video z Expedice Z101.

Dobrodruh Tomáš Vaňourek jede ve stopách cestovatelů Hanzelky a Zikmunda

Expedice Z101

Vše o cestě Expedice Z101 najdete na rozhl.as/ExpediceZ101, všechny reportáže si můžete pustit i v podcastových aplikacích mujRozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související