64. Zlín Film Festival s Českým rozhlasem – jaký byl?

6. červen 2024

Od 30. května do 5. června 2024 ve Zlíně proběhl 64. ročník Zlín Film Festivalu a jako každý rok byl Český rozhlas jeho nedílnou součástí. 

V průběhu celého festivalu jste se s Českým rozhlasem mohli setkávat v koma modulech v parku Komenského ve Zlíně. Každý den jste se tady od 14 do 19 hodin (o víkendu od 10 do 20 hodin) mohli zúčastnit kreativních rozhlasových aktivit.

Bylo tu například virtuální rozhlasové studio, ve kterém se zájemci pod vedením moderátorů Českého rozhlasu Zlín Jarky Barboříkové, Markéty Macháčkové nebo Pepy Kollera seznámili se studiovou prací moderátora a měli možnost natočit si vlastní zprávy nebo rozhovor s některou z populárních osobností. Program přichystalo i Rádio Junior.

V pondělí 3. června ve 20 hodin proběhl u zlínského zámku koncert temperamentní písničkářky Kaczi, v úterý 4. června pak koncert Českého rozhlasu, na kterém na náměstí Míru od 18 hodin vystoupili O5 a Radeček a Anna K.

OC Zlaté jablko – živé vysílání Českého rozhlasu Zlín

Čtěte také

* každý den 30. května do 5. června … živé odpolední vysílání 14 – 16 hodin … 15:15 – 15:45 rozhovory s festivalovými hosty:
... čtvrtek 30. května od 15 hodin ... herec Sebastian Pöthe (záznam rozhovoru ZDE)
... pátek 31. května od 15 hodin ... herečka Anna Fialová  (záznam rozhovoru ZDE)
... sobota 1. června od 15 hodin ... kaskadéři Jindřich Klaus a Jan Petřina ze Stunt Team FILMKA  (záznam rozhovoru ZDE)
... neděle 2. června od 15 hodin ... herečka Petra Bučková (záznam rozhovoru ZDE)
... pondělí 3. června od 15 hodin ... zpěvačka Kaczi (záznam rozhovoru ZDE)
... úterý 4. června od 15 hodin ... 
scenárista, dramaturg, pedagog Jan Gogola st. (záznam rozhovoru ZDE)
... středa 5. června od 15 hodin ... herečka Simona Lewandowska (záznam rozhovoru ZDE)

* pátek 31. května ... 11 – 12 hodin ... festivalový host Darija Pavlovičová (rozhovor najdete ZDE)
* úterý 4. června … 10 – 12 hodin … živé vysílání pořadu Apetýt Markéty Macháčkové ... hostem herečka Tereza Ramba (záznam rozhovoru ZDE)

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.