Zlínský primátor chce do Senátu. Bude se ucházet o místo po Františku Čubovi

28. březen 2018 10:55

Zlínský primátor Miroslav Adámek (STAN) je kandidátem Starostů a nezávislých v květnových doplňovacích senátních volbách na Zlínsku.

Adámek to oznámil na svých webových stránkách. A pokud v senátních volbách uspěje, chce nadále zůstat primátorem, je jím už druhé volební období. Chce také kandidovat v podzimních komunálních volbách.

„Za sebe říkám, že bych chtěl pokračovat i jako primátor,“ napsal na svých webových stránkách primátor. Uvedl, že by v případě zvolení část senátorského platu posílal na charitu.

V Senátu by se chtěl Adámek zaměřit na vzdělávání mladých lékařů, bydlení mladých i problematiku důstojného stáří.

Svoje kandidáty už přitom oznámila většina stran. Hnutí ANO do doplňovacích senátních voleb nominovalo krajského zastupitele a primáře neurochirurgického oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně Michala Filipa.

Za ČSSD bude o místo v Senátu usilovat zlínský chirurg Radim Jünger. Lidovci vsadí na krajskou radní pro sociální věci Michaelu Blahovou, komunisté nominovali zlínského zastupitele Radomíra Rafaju. Ve stranických primárkách Pirátů, ze kterých vzešel jejich kandidát, uspěl novinář Aleš Fuksa. Za politické hnutí Senátor 21 bude v obvodu číslo 78 kandidovat daňový poradce Tomáš Goláň.

Doplňovací senátní volby na Zlínsku budou 18. a 19. května. Při dosud posledních senátních volbách ve Zlíně na podzim 2014 usilovalo o úspěch 12 kandidátů. V jejich druhém kole porazil Čuba současnou poslankyni a tehdejší končící senátorku Alenu Gajdůškovou z ČSSD.

Související