Zlínský kraj a společnost Unimex Group se kvůli pozemkům ve Zlíně-Malenovicích soudit nebudou, zahájili mimosoudní jednání

22. listopad 2022 12:56

Spor kvůli pozemkům ve Zlíně-Malenovicích mezi Zlínským krajem a společností Unimex Group k soudu nepůjde. Právní zástupci kraje a firmy zahájili nové kolo mimosoudních jednání.

Čtěte také

24. listopadu 2022 měl začít soud kvůli sporu o pozemky ve Zlíně-Malenovicích. Firma Unimex Group je prodala Zlínskému kraji výhradně na stavbu nemocnice. Nové vedení kraje ale po volbách projekt odložilo. Unimex se pak žalobou chtěl domoci navrácení pozemků. Ze soudu ale den před prvním jednáním sešlo díky předběžné dohodě právních zástupců obou stran.

Podle hejtmana Radima Holiše z hnutí ANO, přesvědčili firmu Unimex, aby znovu vyhodnotila návrhy, které jí zaslali letos v únoru. Podle Holiše je zřejmě původně neposoudila dost podrobně, neboť kraj nedostal odpověď. Zatím ale nechtěl zveřejňovat podrobnosti, protože jednání jsou na samém začátku.

Firma měla podle Holiše v malenovické lokalitě určité obchodní zájmy. Jak hejtman naznačil, chtějí Unimexu nabídnout jiné pozemky.

Zlínský okresní soud vyhověl návrhu Zlínského kraje a společnosti Unimex Group a plánované jednání ve sporu o pozemek odročil.

Spustit audio

Související